Pagalba pažeidžiamiausiems: „Caritas“ pastebi – šiemet klaipėdiečiai aukoja mažiau | kl.lt

PAGALBA PAŽEIDŽIAMIAUSIEMS: „CARITAS“ PASTEBI – ŠIEMET KLAIPĖDIEČIAI AUKOJA MAŽIAU

Uostamiestyje yra daugiau nei 70 skurstančiųjų, kuriems reikalinga pagalba. Vieni jų netekę darbo, kiti gauna mažas pajamas, neišgali įsigyti būtiniausių prekių ar padovanoti Kalėdų artimiesiems.

Nepaisant to, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos "Carito" koordinatorės Aurelijos Lipskės teigimu, šiemet klaipėdiečiai aukoja mažiau, lyginant su praėjusiais metais.

"Praeitais metais organizacijos pačios siūlėsi, o šiais metais turime ieškoti patys, skambiname į įmones ir klausiame, ar norėtų prisijungti", – sakė A.Lipskė.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje nuo gruodžio pradžios stovi specialios pasninko dėžės. Norintieji gali atnešti negendančio maisto vargstantiesiems.

Nuo rugsėjo pradžios vis dar stengiamasi padėti ir pabėgėliams. Jiems renkami rūbai – šiltos striukės, kojinės, kelnės.

"Bažnyčioje yra padėta speciali dėžė, kad aukotų migrantams. Tai yra laisvė, gali nešti, gali nenešti. Popiežius vis ragina atsigręžti ir priimti kitą kaip savo artimą. Manau, kad kiekvienas katalikas gali pasižiūrėti iš žmogiškosios pusės. Jau išsiuntėme penkis maišus drabužių", – pasakojo koordinatorė.

Marijos Taikos Karalienės parapijos "Carite" šiuo metu savanoriauja 30 klaipėdiečių.

Aukos renkamos ir internetu.

Nuo pernai startavo virtualus žvakučių žemėlapis, kuris yra akcijos "Gerumas mus vienija" papildoma priemonė.

Uždegant virtualią žvakutę galima paaukoti pasirinktą pinigų sumą. Tą padaryti gali ir gyvenantieji užsienyje.

"Kadangi pernai kilo pandemija, mums kilo mintis padaryti virtualų žvakučių žemėlapį. Surinktas lėšas turime bendrame savo fonde ir atsiliepiame į įvairius pagalbos prašymus, kurie pasiekia centrinį "Caritą" iš visos Lietuvos "Carito" skyrių. Pavyzdžiui, neseniai viena senjorė iš Klaipėdos kreipėsi, nes prasidėjus žiemos šildymo sezonui negalėjo įsigyti malkų kūrenimui. Gavę šį prašymą, iš surinktų žemėlapio aukų jai skyrėme beveik 400 eurų. Pernai iš viso surinkome apie 3,4 tūkst. eurų, buvo uždegtos 285 virtualios žvakutės", – kalbėjo Lietuvos "Carito" vadovė Deimantė Bukeikaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romas

Su tokia valdžia po metų visai nebus aukotojų. O vat vargstančių tikrai padaugės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS