Pagalba policijai reikalinga, bet ne visada | kl.lt

PAGALBA POLICIJAI REIKALINGA, BET NE VISADA

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas mano, kad policijos rėmėjų pagalba yra reikalinga, pareigūnai neretai dirba su talkininkais. Kartu pripažįstama, kad kasdieniame darbe rėmėjai nėra labai geidžiami, kartais juos pačius tenka ginti nuo agresyvių ir neadekvačių asmenų.

Padėjo sulaikyti

Pirmadienį išplatintame Šaulių sąjungos pranešime teigiama, kad Vilniuje šauliai nuo 2016 m. aktyviai talkina policininkams vilkėdami savo uniformas ir naudodami savo ginklus.

Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas majoras Mindaugas Milius teigė, kad patruliuodami šauliai dalyvavo asmenų paieškoje, sulaikymuose, vyko pagal iškvietimus dėl muštynių ar smurto artimoje aplinkoje.

Majoras pasakojo, kad šauliams jau yra tekę panaudoti ašarinių dujų, užsegti antrankius, šauliai padėjo rasti narkotinių medžiagų, sulaikyti vogtus daiktus turėjusius bei bandžiusius nuo pareigūnų pabėgti asmenis ar neblaivius vairuotojus.

Alfonsas Motuzas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kvietėsi pandemijos metu

Klaipėdoje į talką policijai šauliai dažniau kviečiami masinių renginių metu. Jų pagalba buvo labai vertinga pandemijos suvaldymo laikotarpiu.

„Kol kas sukamės su savo pajėgomis ir kasdieniam darbui pasitelkti šaulius nematome poreikio. Turime darbo su jais praktikos, policijos rėmėjais tapusius šaulius dažniau pasitelkiame vasarą, kai būna daug masinių renginių. Į Palangą komandiruojami policijos rėmėjai iš visos šalies. Jų veikla labiau simbolinė, be policininko jų vienų negalime pasiųsti dirbti. Jie atlieka prevencinį darbą, pavyzdžiui, Birutės parke ar paplūdimiuose. Nemažai rėmėjų yra nepakankamai kvalifikuoti. Jei kas atsitiktų, tik bėdos turėtume. Daugiau bendradarbiaujame su Viešojo saugumo tarnyba. Jų tiesioginė funkcija nėra tolima mūsų tarnybai – viešosios tvarkos užtikrinimas“, – pasakojo Klaipėdos apskrities policijos viršininkas A. Motuzas.

Jų veikla labiau simbolinė.

Laukia jaunų kolegų

Nuo spalio Viešojo saugumo tarnyba Klaipėdai savaitgaliais skirs po keturis pareigūnus. Dažniausiai sudaromi mišrūs ekipažai vienu automobiliu važinėti skiriant policijos pareigūnų ir Viešojo saugumo tarnybos darbuotojų.

Dėl policijos pareigūnų Klaipėdos apskrityje, jos vado žodžiais teigiant, nei pablogėjo, nei pagerėjo. Kaip ir anksčiau, kasdien dirba 30 proc. mažiau policininkų, nei yra etatų.

Viliamasi, kad netrukus pareigūnų gretas papildys jauni kolegos, nes policijos mokykla šiemet priėmė daugiau studentų.

„Kritinio darbuotojų trūkumo, kuris mums neleistų užtikrinti reagavimo į įvykius, dabar nėra. Kai pradėtas taikyti apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderis, pareigūnai užtrunka ilgiau tvarkydami formalumus. Pastebėta, kad pranešimų apie smurtą nemažėja, o ir policininkai įpranta darbus atlikti greičiau nei buvo pradžioje“, – paaiškino komisariato vadovas.

GALERIJA

  • Alfonsas Motuzas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS