Pagaliau apsisprendė dėl Seimo rinkimų vietos: balsavimas vyks Žvejų rūmuose | kl.lt

PAGALIAU APSISPRENDĖ DĖL SEIMO RINKIMŲ VIETOS: BALSAVIMAS VYKS ŽVEJŲ RŪMUOSE

Savivaldybės administracija patvirtino, kad išankstiniai rinkimai į Seimą bus organizuojami Žvejų rūmuose. Taip apsispręsta, kai paaiškėjo, kad dėl koronaviruso grėsmės pačios savivaldybės patalpos Liepų gatvėje tam nėra tinkamos.

Šiemet išankstiniams Seimo rinkimams numatytos keturios dienos (spalio 5–8 d.), nes jie bus surengti nepasibaigus koronaviruso pandemijai.

Paprastai išankstinis balsavimas vykdavo Klaipėdos savivaldybės patalpose Liepų g. 11.

Tačiau, esant tokiai situacijai, savivaldybės patalpos visiškai netinkamos masiniams žmonių susibūrimams, nes įgyvendinti visų saugos reikalavimų išankstiniuose rinkimuose, kur neabejotinai pasitaikys rinkėjų spūsčių, savivaldybės pastate bus neįmanoma.

Paskaičiuota, kad jei būtų laikomasi privalomo atstumo reikalavimų, 40 rinkėjų eilė (o per ankstesnius rinkimus pasitaikydavo ir didesnių) driektųsi tiesiog gatvėje.

Be to, savivaldybės koridorius siauras, pastate – tik vienas įėjimas į salę, kuri nėra didelė, o joje tektų sutilpti visų keturių miesto rinkimų apygardų organizatoriams ir rinkėjams.

Todėl pandemijos laikotarpiu ten rengti išankstinį balsavimą – ne pats geriausias sprendimas.

Iš pradžių kilo mintis rinkimus organizuoti Klaipėdos arenoje, tačiau šios idėjos atsisakyta dėl patalpų nuomos kainos, kuri, gavus preliminarius paskaičiavimus, kiek galėtų atsieiti du rinkimų turai po keturias dienas, kiekvienas jų – po 13 valandų (nes rinkimai vyks nuo 7 iki 20 val.), susidarė solidi. Miestui ji esą gerokai per didelė.

Dienraščio duomenimis, miestas dėl pandemijos ir taip nesurenka planuoto biudžeto, papildomos išlaidos būtų skaudžios, todėl pasirinkti Žvejų rūmai, o ne Klaipėdos arena.

"Galutinis sprendimas, regis, priimtas. Išankstiniai rinkimai bus organizuoti Žvejų rūmuose. Ten patogu atvažiuoti, didelės erdvės viduje, žmonių srautai būtų saugiai sureguliuoti, negalią turintiems asmenims pandusai įrengti. Vienintelis renginys Žvejų rūmuose vyks antro rinkimų turo paskutinę išankstinio balsavimo dieną, tai yra ketvirtadienį (spalio 22-ąją), bet ir šiuo atveju viską suderinsime", – tikino Danės rinkimų apygardos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Praeivis

Švyturio alaus daryklos restorane būtų linksmiau...

buduliams

šunys loja-miestas balsuoja

Zemaitis

Prie Kalotes siukslyno normaliai butu. :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS