Pagaliau į pajūrį ateis šiluma | kl.lt

PAGALIAU Į PAJŪRĮ ATEIS ŠILUMA

Sinoptikai tikina, kad jau kitą savaitę nebekeiksnosime pernelyg anksti šildymą išjungusios valdžios, jau galėsime mėgautis šiluma ir lauke, ir namuose.

Sinoptikė Judita Navašinskienė tikino, kad per tris darbo dešimtmečius nepamena tokios šaltos gegužės.

Artėjanti savaitė žadama tokia, kokia paprastai būdavo antroji šio mėnesio dekada. Šiluma pajūrio gyventojų neužklups staiga, šils pamažu, o sekmadienį ir pirmadienį žadamas lietus.

Šiandien bus saulėta diena, tinkama džiaugtis gamta, termometrai rodys 15–17 laipsnių šilumos. Tik vakare ims niaukstytis.

Sekmadienio naktį ir dieną numatomas lietus, pietvakarių vėjas neturėtų įsismarkauti. Naktį šils iki 7–9, o dieną – iki 12–14 laipsnių. Antroje dienos pusėje debesys ims sklaidytis, pasirodys saulė.

Tikėtina, kad lis ir pirmadienį, dieną nestiprus vėjas suksis iš vakarų ar šiaurės vakarų, naktis bus šilta – 6–8 laipsniai, diena numatoma dar malonesnė – iki 13–15 laipsnių aukščiau nulio.

Nuo antradienio prasidės puikūs orai, nustos lyti, dienos ir naktys bus šiltos, aprims ir vėjai. Antradienio dieną temperatūra gali pakilti iki 15–17 laipsnių. Panašus bus ir trečiadienis.

Ketvirtadienio naktį pūs silpnas pietvakarių vėjelis, naktį šils iki 7–9 laipsnių, dieną atsisuks šiaurės vakarų vėjas, bet jis neturėtų stiprėti labiau nei iki 7–12 m/s. Diena išauš saulėta, tiesa, šiluma gali kiek atslūgti, termometrai, tikėtina, rodys 12–14 laipsnių.

Penktadienį taip pat prognozuojamas silpnas vakarų vėjelis, naktį oro temperatūra gali būti apie 5–7, dieną – 15–17 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS