Pagrindinės uostamiesčio eglutės misija – baigta | kl.lt

PAGRINDINĖS UOSTAMIESČIO EGLUTĖS MISIJA – BAIGTA

Pagrindine uostamiesčio žaliaskare ir ledo čiuožykla klaipėdiečiai galės pasidžiaugti nebeilgai – iki sausio 7-osios. O jau kitą savaitę prasidės eglutės nupuošimo ir čiuožyklos demontavimo darbai. Koks bus eglutės likimas, paaiškės netrukus.

Pasak „Klaipėdos švenčių“ projektų vadovės Živilės Putnienės, iš šventėms jau atitarnavusios eglutės kokių nors instaliacijų daroma nebus.

„Dabar ieškome, kas galėtų paimti eglutę. Bet kokiu atveju ji bus panaudota kurui ar miesto šildymui. Kokios nors instaliacijos tikrai nedarysime“, – sakė pašnekovė.

Kadangi šią savaitę – moksleivių atostogos, daugelis jų nuo pat ryto ateina pačiuožinėti į ledo čiuožyklą. Anot Ž. Putnienės, atvyksta ir šeimos su mažais vaikais.

„Manome, kad bus daug žmonių, nepaisant to, kad yra šalta ir vėjuota. Jeigu žmonės turi labai šiltą aprangą, manau, tai jų neišgąsdins. Vis dėlto lietinga savaitė iki Kalėdų atėmė daug laiko ir galimybių pačiuožinėti, tad šaltukas – geresnis oras“, – teigė Ž. Putnienė.

Kadangi ledo čiuožykla visą mėnesį suburdavo šimtus klaipėdiečių ir miesto svečių, jau svarstoma apie galimybę šią veiklą atgaivinti ir 2024-ųjų gruodį. Tačiau galutinius sprendimus priims Klaipėdos meras ir kiti už tai atsakingi asmenys.

„Neabejoju, kad ledo čiuožykla yra vienas tų dalykų, kuris visą šventinį laikotarpį labai traukė į Teatro aikštę. Yra labai daug šansų, kad ledo čiuožykla sugrįš. Įvertinus Klaipėdos orus, tikriausiai svarstytume, kad ledo čiuožyklą dengtų skaidrus „dangus“ ar tentas, jeigu tai įmanoma. Gal tai atimtų kažkiek žavesio ir erdvės pojūčio, bet toks variantas būtų apsvarstytas ir įvertintas finansiškai. Manau, kad tikrai nemažai šansų, jog ledo pramogomis miestas galės džiaugtis ir per kitas šventes“, – kalbėjo Ž. Putnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Eglutė buvus nebuvus

o čiuožyklą galėtų palikt dar mažiausia mėnesiui

Ita

Eglute nugrusta i kampa ,o ciuozyklai pirmumas ,manau komercija .....noretusi kazko naujo ??

Romanas

Ciuozykla buvo irengta aikstes viduryje , o eglute aikstes pakrastyje. Kaip zadate daryti ateinanciais Naujais metais? Gal eglutes nebestatysite?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS