Pajūrio takuose – draudimai | kl.lt

PAJŪRIO TAKUOSE – DRAUDIMAI

Klaipėdos pajūryje prie medinių takų atsirado iki šiol nematyti kelio ženklai. Jais bandoma apsaugoti brangiai kainuojantį turtą.

Šią vasarą mediniais takais jau galima nukeliauti nuo Šiaurinio molo iki pat Nudistų paplūdimio Giruliuose. Ekologiški, malonūs basomis vaikštinėti tokie takai, pasirodo, tinkami pasivaikščioti, bet dviračiais, paspirtukais ar riedučiais važinėjantys poilsiautojai juos, to nenorėdami, sulaužo.

„Jei poilsiautojai užvažiuoja ant šių takų iš šono, lentelės neišlaiko spaudimo ir atšoka. Taip takai laužomi“, – paaiškino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ vadovo pavaduotojas, uostamiesčio paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Draudžiančių kelio ženklų prireikė dar ir todėl, kad atsipalaidavusiems vaikštinėjantiems žmonėms šiuose takuose nesaugu, kai staiga siauru mediniu takeliu atlekia paspirtukininkas, riedučiais ar dviračiu važiuojantis asmuo.

„Gavome nemažai skundų, žmonės buvo nepatenkinti, kad takais per kopas lakstoma šiomis priemonėmis. Turėjome reaguoti. Iki šių metų neturėjome tokio tako, kuriuo nuo Šiaurinio molo galima nueiti iki pat Girulių galo. Todėl ir nusiskundimai pasipylė tik šiemet. Mediniais takais greitai važinėjantys dviratininkai pavojingi ne tik aplinkiniams. Po lietaus, kai medinės lentelės sudrėksta, ne vienas dviratininkas nugriuvo ir užsigavo“, – pasakojo A. Siakki.

Kaip laikomasi šio draudimo, tikrina miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, į kopas gali užsukti ir pajūryje dirbantys policininkai. Jiems suteikta teisė bausti pažeidėjus.

Dažniausiai neklaužadas įspėja „Klaipėdos paplūdimių“ darbuotojai, prižiūrintys tvarką pliažuose.

A. Siakki patikino, kad, įrengus šiuos ženklus, dviratininkų takuose žymiai sumažėjo.

„Ir Odesos promenada, kuri yra kur kas tvirtesnė nei kopų takai, draudžiama važiuoti. Dauguma paklūsta šiam reikalavimui, bet pasitaiko ir nenorinčiųjų paklusti“, – pasakojo A. Siakki.

Varyti dviratį ar paspirtuką šiais takais nėra draudžiama.

Tvirtesniais takais, vedančiais į paplūdimius, minėtomis priemonėmis atvažiuoti galima.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kn

Jeigu mažiau voktu tai ir takai laikytų ilgiau

Anonimas

As nesuprantu ka samdo valdzia ,kad takeli kas vasara reikia remontuoti. Lenteles tai ant durniaus prikaltos

che

Aišku, normaliai padaryti taką čia per sunki technologija Klaipėdos miestui. Geriau viskas papigiai ir draudžiantys ženklai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS