Pajūrio žemdirbiams – blogos žinios | kl.lt

PAJŪRIO ŽEMDIRBIAMS – BLOGOS ŽINIOS

Kitą savaitę pajūryje vėl vyraus saulėti orai, neretą dieną termometrai jau rodys daugiau nei 10 laipsnių šilumos. Sodininkai ir žemdirbiai veltui viltingai žvalgysis į dangų – nedidelį lietų sinoptikai pranašauja tik trečiadienį, kitomis dienomis bus saulėta ar truputį apsiniaukę.

Šiandien po pietų prie jūros gali kilti gūsingas, iki 15 m/s siekiantis vakarų vėjas, dieną šils iki 9–11 laipsnių.

Sekmadienį lietus mažai tikėtinas, vėjas pamažu rims, naktį termometrai rodys vos 1–3 laipsnius šilumos, dieną bus 8–10 laipsnių aukščiau nulio.

Savaitės pradžioje pūs silpnas vėjas, pasirodys debesėliai, bet jie nenudžiugins, nes drėgmės iš jų tikėtis neverta, naktis bus vėsoka – 0–2 laipsniai šilumos, diena šiltėlesnė nei sekmadienį – 9–11 laipsnių.

Antradienį pajūryje pūs nestiprus rytų ir pietryčių vėjelis, todėl oras bus malonus, naktį termometrų stulpeliai rodys iki 4–6 laipsnių, o dieną mėgausimės 13 ar net 15 laipsnių šiluma.

Laukiamiausia daržininkų diena – trečiadienis. Prognozuojama, kad pirmoje dienos pusėje gali truputį palyti, bet tikėtis, kad pritvinkę debesys tikrai prapliups ir tinkamai palaistys dirvą, neverta.

Popietę bus giedra. Rytų vėjas neturėtų būti stiprus, o diena ir vėl bus šilta – 10–13 laipsnių aukščiau nulio.

Ketvirtadienį numatoma, kad vėjas suksis iš šiaurės vakarų, bus giedra, oro temperatūra naktį – 3–5, dieną – 12–14 laipsnių šilumos.

Dabartinės prognozės rodo, kad penktadienį pūs nestiprus šiaurės rytų vėjas, vėl bus giedra, dieną oras gali įšilti iki 16 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS