Pajūris laukia grybų sezono | kl.lt

PAJŪRIS LAUKIA GRYBŲ SEZONO

Pajūrio krašto grybautojai pavydžiai žvalgosi į kaimynų krepšius – pilnas pintines iš miško tempia šiaurinės, pietinės, centrinės Lietuvos grybautojai, o Klaipėdos krašte grybų dar beveik nematyti.

Socialiniuose tinkluose grybautojai dalijasi žiniomis, kur pasirodė pirmieji baravykai. Jų žmonės randa Jurbarko, Kauno, Kėdainių, Šiaulių ar Šakių, Anykščių rajonuose.

Klaipėdos rajono miškuose dar tik nedrąsiai grybai dygsta. Tačiau viliamasi, kad grybų sezonas ir čia pagaliau startuos.

Švėkšniškiai, Plungės rajono miškų grybautojai jau randa ne tik voveraičių, bet ir pirmųjų baravykų, tiesa, grybautojai skundėsi, kad grybai smarkokai pakirmiję.

Šilbaravykiais ir vadinamaisiais balsevičiukais kol kas negali pasidžiaugti ir neringiškiai. Smėlinguose miškuose čia dar kol kas trūksta drėgmės.

„Naujasis turgus“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Vakar pasklidus žiniai, kad esą grybų jau galima rasti ir uostamiesčio turgavietėse, įmonės „Naujasis turgus“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus stebėjosi, nes Naujajame turguje vyras ant prekystalio matė vieną vienintelį baravyką.

„Nežinau, kur tų grybų kas regėjo. Vakar vieną vienintelį mačiau. Bet daugiau šiandien iš ryto nebuvo“, – juokėsi V. Mickus.

Vieną baravyką ant prekystalio buvo pasidėjusi  daržovėmis prekiaujanti moteris.

„Net nufotografavau. Nėra baravykų. Girdėjau per radiją, kad Klaipėdos turguje pasirodė pirmieji baravykai, bet aš nežinau, iš kur tokios žinios“, – vakar stebėjosi V. Mickus.

Penktadienio rytą socialiniame tinkle negausiu laimikiu džiaugėsi kretingiškiai. Grybautojai terado trečdalį pintinės grybų.

Nėra dar grybų pas mus. Prieš kurį laiką buvo voveraičių, bet labai nedaug

„Jei ir buvo, tai tik atvežtinių grybų. Gal iš Jurbarko miškų kas atvežė? Gal baltarusiški, jei jau siena tokia kiaura. Nėra dar grybų pas mus. Prieš kurį laiką buvo voveraičių, bet labai nedaug“, – patikino V. Mickus.

O štai Senajame turguje vakar buvo tik viena moteriškė, prekiavusi raudonviršių krūvelėmis.

Didesnių raudonikių kilogramas buvo parduodamas po penkis eurus, tiek pat prekeivė prašė ir už mažesnių raudonikių pusę kilogramo.

Moteris tikino, kad grybavo pievoje, nes miškuose, kur tankesnė lapija, dar trūksta drėgmės.

GALERIJA

  • Pajūris laukia grybų sezono
  • Pajūris laukia grybų sezono
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romualdas

Buvau vakar Senajame turguje. Buvo baravykiuku. Sakė, kad nuo Šilutės. Po pietų pats nulekiau į mišką, tai parsiveziau beveik kibirą. Apie ketvirtadalį sukirmije

SUSIJUSIOS NAUJIENOS