Pajūryje laukia išbandymai karščiu ir lietumi | kl.lt

PAJŪRYJE LAUKIA IŠBANDYMAI KARŠČIU IR LIETUMI

Anot sinoptikų, šis savaitgalis ir visa ateinanti savaitė bus itin karšta ir kiek lietinga, o kitą penktadienį turėtume sulaukti ypač svilinančios kaitros, kurią vainikuos stiprus vėjas su lietumi.

Šiandien oro temperatūra sieks 25–27 laipsnius šilumos, pūs silpnas šiaurės rytų vėjas, prognozuojamas lietus su perkūnija.

Sekmadienio naktį – be lietaus, pūs silpnas šiaurės rytų vėjas, oro temperatūra nukris iki 17–19 laipsnių.

Sekmadienio dieną oras įkais iki 27 laipsnių karščio, tačiau lietaus nenumatoma. Pirmadienio naktis bus šilta – 19–21 laipsnis šilumos, vėjas silpnas, be lietaus.

Pirmadienio dieną rytų–šiaurės rytų vėjas sustiprės iki 6–11 m/s, oras šils iki 27 laipsnių šilumos, prognozuojamas lietus su perkūnija.

Antradienio naktis taip pat bus tropinė, oro temperatūra sieks 19–21 laipsnį šilumos, pūs nestiprus rytų vėjas, sinoptikai prognozuoja lietų su perkūnija.

Antradienio dieną oro temperatūra pakils iki 27 laipsnių, vėlgi lis ir žaibuos.

Trečiadienio naktį iš pietų ir pietryčių pasisuks nestiprus vėjas, laukia dar viena tropinė naktis (19–21 laipsnis šilumos), be lietaus.

Trečiadienio dieną pūs pietų–pietvakarių vėjas 4–9 m/s, oras įkais iki 29 laipsnių, be žymesnio lietaus.

Ketvirtadienio naktis taip pat bus labai šilta (19–21 laipsnis), vėjas silpnas, be žymesnio lietaus.

Ketvirtadienio dieną vėjas kiek sustiprės, oras dar labiau kais (29–30 laipsnių), prognozuojamas trumpas lietus.

Penktadienio naktis bus dar šiltesnė nei ankstesnės (21–23 laipsniai), pūs vidutinio stiprumo vėjas, laukiama trumpo lietaus.

Penktadienio dieną karščiai turėtų pasiekti apogėjų, prognozuojama 30–32 laipsniai šilumos, vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų ir sustiprės iki 15–20 m/s, laukiama lietaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dėdė Ignas

Įdomu, kokie vėjai ar sūkuriai formuoja meteorologinę situaciją Klaipėdos rajone, Ketvergiuose (už Lėbartų kapinių); kad jau mažiausiai dvi savaites nelyja. Matau: lietaus debesys susiformuoja ir praslenka šiaurine kryptimi (sako Klaipėdoje gerokai palijo), kelis kartus lietaus debesys plaukė rytinėje pusėje (tikriausiai laistėGargždus ir Priekulę), praslinko debesys ir pietine kryptimi, tikriausiai palaistydami ir Neringą, o Ketvergiai - kaip užkerėti, džiūsta ir baigia ištuštinti šulinius. Ar tai dėsninga, ar tik gamtos išdaigos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS