Pajūryje plevėsuos mėlynosios vėliavos | kl.lt

PAJŪRYJE PLEVĖSUOS MĖLYNOSIOS VĖLIAVOS

Iš šią vasarą Klaipėdos pajūryje – Pirmajame Smiltynės bei Antrajame Melnragės paplūdimiuose plevėsuos europinius paplūdimio kokybės standartus liudijanti mėlynoji vėliava. Visas šis prestižo reikalas miestui kainuoja.

Šiais metais miesto politikai tarybos posėdyje vienbalsiai pritarė dėl uostamiesčio dalyvavimo Mėlynosios vėliavos programoje.

Nors dar pernai ne vienam tarybos nariui kilo klausimas, ar verta kasmet mokėti po 10 tūkst. eurų, nes tiek visas šis prestižo reikalas per metus kainuoja miestui, šiemet dėl mėlynosios vėliavos būtinumo niekas, regis, nesuabejojo.

Paraiška dėl Klaipėdos siekio gauti mėlynąją vėliavą dviem miesto paplūdimiams kiekvienais metais pateikiama visuomeninei organizacijai "Lietuvos žaliųjų judėjimas", kuri ir koordinuoja sprendimą, ar uostamiesčio pajūrio pliažai atitinka 32 tarptautinius kokybės reikalavimus.

Aplinkos ministerija patvirtino, kad mėlynosios vėliavos šią vasarą ženklins aštuonis Lietuvos paplūdimius.

Mėlynoji vėliava šiemet plevėsuos ne tik Klaipėdos pajūryje, bet ir Neringos savivaldybės Nidos centriniame, Juodkrantės centriniame bei Preilos paplūdimiuose, Palangos savivaldybės Birutės parko paplūdimyje bei Vilniaus savivaldybės Balsio ežero ir Žirmūnų paplūdimiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS