Palanga jau kupina vilionių | kl.lt

PALANGA JAU KUPINA VILIONIŲ

Palanga atsigauna, jau prasidedantis vasaros sezonas turėtų džiuginti ne tik kurorto gyventojus. Panašu, kad poilsiautojai šią vasarą čia plūs ir iš visų Lietuvos kampelių, ir iš užsienio. Jų čia laukia gausi kultūrinė programa, modernėjantys viešbučiai, naujos sveikatinimosi ir pramogų vietos.

Laukia daugiau svečių

Vakar kurorto vadovai bei verslininkai pristatė šio sezono naujienas. Po pandemijos suvaržymų vasaros sostine vadinama Palanga laukia dar daugiau svečių, nei buvo pratusi.

Viliamasi, kad šiemet kurortą aplankys ir čia atostogas leis dar daugiau žmonių nei anksčiau. Tikėtina, kad poilsį Lietuvos pajūryje rinksis daugiau užsieniečių, pernai jie sudarė apie 20 proc. visų Palangos poilsiautojų.

Įprastai šis kurortas per metus priima apie 1 mln. vasarotojų. Apie svečių skaičių sprendžiama ir iš pagalvės mokesčio, pernai jo surinkta 750 tūkst. eurų. Tokio mokesčio nemoka jaunesni nei 18 metų asmenys bei reabilitacijos įstaigų pacientai.

Palangos oro uostas prognozuoja, kad keleivių skraidins ne mažiau nei prieš pandemiją. Turizmo informacinis centras pasirengęs pateikti svarbią svečiams informaciją visą parą. Tai taps įmanoma, kai prie abiejų centro punktų – Palangoje ir Šventojoje – bus įrengti informaciniai terminalai.

Nemažai viešbučių savo konferencijų salių erdves transformavo į kambarius, statomi nauji poilsio kompleksai su SPA bei atvirais baseinais.

Pirmąjį birželio savaitgalį Palanga pasitiks pirmuosius poilsiautojus dideliu, spalvingu ir linksmu festivaliu "Myliu Palangą".

Pliažas – ir augintiniams

Į pajūrį žmonės pirmiausia veržiasi dėl jūros teikiamų malonumų. Šiemet jų laukia naujovės ir paplūdimiuose.

Nuo šiol Palangoje veiks ne tik atskiri pliažai moterims ir vyrams, bet ir du paplūdimiai nudistams bei tiek pat tinkamai įrengtų pajūrio ruožų poilsiui su augintiniais.

Visas 25 kilometrų ilgio Palangos paplūdimys suskirstytas į penkias zonas: Pajūrio regioninio parko, Palangos, Kunigiškių, Pietinis Šventosios bei Šiaurinis Šventosios pliažai.

Viena naujienų, seniai laukta neįgalių poilsiautojų, – specialūs takai iki pat jūros žmonėms, judantiems neįgaliojo vežimėliais.

Pajūrio juostoje palangiškiai šiemet ketina pakeisti 8 tūkst. kvadratinių metrų medinių takų. Ankstyvais vasaros rytais, dar prieš plūstelint į paplūdimius poilsiautojams, darbininkai tvirtins pajūrio kopas.

Šiemet pliažų smėlį valys speciali mašina, kuri jau įrodė, kad yra labai reikalinga. Pernai ji iš pajūrio smėlio išvalė 1,5 tonos šiukšlių, 300 kilogramų jų – nuorūkos ir plastikas.

Pajūryje atsiras 130 persirengimo kabinų, 400 suoliukų ir keli šimtai šiukšliadėžių. Paplūdimiuose veiks patogūs tualetai, kuriais bus patogu naudotis ir neįgaliesiems.

Šiemet Palangos pajūryje veiks 19 gelbėtojų postų, juose dirbs 85 gelbėtojai. Pamatyti jūroje skęstantį žmogų jiems padės ne tik dronai, bet ir vaizdo stebėjimo kameros, kurios reaguos į skęstančio žmogaus judesius.

Iki birželio 1-osios gelbėtojai dirbs tik centrinėje gelbėjimo stotyje, o jau pirmąją kalendorinės vasaros dieną jie pradės dirbti ir kitur.

Palangos policijos viršininką pavaduojantis Donatas Mockaitis patikino, kad pareigūnų kurorte šią vasarą nepritrūks, o policijos rėmėjai jiems talkins stebėdami 30 mieste įrengtų vaizdo kamerų transliuojamus vaizdus.

Konkurencija tausos piniginę

"Vaiduokliai Palangoje nyksta, dešimtmečius stovėję apleisti pastatai atnaujinami arba perstatomi. Labai džiaugiamės, kad į Palangą gyventi persikelia turtingi ir verslūs žmonės, ketinantys čia kurti verslus ir garsiai deklaruojantys, kad investuos į miesto kultūrą", – džiaugėsi Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Vienas labiausiai atvykstančiuosius dominančių klausimų – ar poilsis Palangoje šiemet bus įkandamas.

Kurorto meras tikisi, kad didelė viešbučių ir privataus sektoriaus konkurencija vers nebranginti apgyvendinimo paslaugų kartais.

Manoma, kad kaina augs apie 10–15 proc.

Tikėtina, kad kaip įmanoma mažiau kelti kainas stengsis ir maitinimo įstaigų atstovai.

Pirmąjį birželio savaitgalį Palanga pasitiks pirmuosius poilsiautojus dideliu, spalvingu ir linksmu festivaliu "Myliu Palangą". Visi jo renginiai bus nemokami ir vyks atvirose erdvėse.

Tikimasi, kad kurorto svečių traukos centru šiemet taps 40 metrų aukščio apžvalgos ratas, kuriame vienu metu tilps 160 žmonių. Kelis ratus uždarose, vasarą šaldomose, o žiemą – šildomose gondolose apsukti bus galima ir prastu oru, ratas neveiks tik įsisiautėjus pajūrio vėjams.

Vakar prie apžvalgos rato jau rikiavosi būrys lankytojų

GALERIJA

  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
  • Palanga jau kupina vilionių
Palangos savivaldybės nuotr.
Gairės: Palanga, kurortas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS