Palangoje planuojama statyti Muzikos ir meno namus | kl.lt

PALANGOJE PLANUOJAMA STATYTI MUZIKOS IR MENO NAMUS

Šalia pagrindinės Palangos koncertų salės planuojama statyti mažesnę salę, o jos idėja – ilgiau nei dešimtmetį svarstomi Muzikos ir meno namai. Tačiau kiek miestui tai kainuos ir kas finansuos statybas, kurorto savivaldybė kol kas nežino.

Projektuojamame pastate numatoma įrengti apie 300 vietų akustinę salę, kurioje galės repetuoti ir koncertuoti tiek solistai, maži muzikos kolektyvai, tiek ir orkestrai bei chorai iš Palangos ir visos Lietuvos, čia vyks kameriniai koncertai, teatro spektakliai.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus sako, kad šios statybos suplanuotos, kai buvo nuspręsta buvusios vasaros estrados vietoje statyti dabartinę miesto koncertų salę.

„Statyba nėra nauja idėja – dar prieš gerą dešimtmetį apsisprendus Palangoje pastatyti modernią koncertų salę buvo nutarta greta jos pastatyti ir mažesnį kultūros reikmėms skirtą pastatą – Muzikos ir meno namus“, – BNS sakė Š. Vaitkus.

Dar statant koncertų salę buvo suprojektuoti požeminiai praėjimai į būsimuosius namus.

Pagal paviešintus projektinius pasiūlymus ovalo formos, apie 12 metrų aukščio pastatas požeminiais koridoriais bus sujungtas su šalia esančia pagrindine miesto koncertų sale.

„Dar statant koncertų salę buvo suprojektuoti požeminiai praėjimai į būsimuosius namus“, – teigė Palangos meras.

Anot jo, Muzikos ir meno namų projektas bus parengtas šiais metais ir tik tada paaiškės, kiek statyba gali kainuoti, bus ieškoma lėšų.

„Parengus projektą ir žinant sąmatas, paaiškės preliminari būsimojo pastato kaina. Tiksli kaina paaiškės pasibaigus rangos darbų konkursui. Parengus projektą bei gavus statybos leidimą bus ieškoma finansavimo šaltinių“, – sakė Š. Vaitkus.

Palanga turi profesionalų pučiamųjų orkestrą, tęsiantį dar grafų Tiškevičių laikais kurorte suformuotas pučiamųjų muzikos tradicijas. Būsimieji Muzikos ir meno namai taps ir pagrindine orkestro baze.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Šunauja

Eilinis Vaitkaus piarinis spjūvis su melo purslais. Prieš 10 metų jau buvo pažadėjęs orkestrui ir kitiems meno kolektyvams pastatyti šį pastatą. Savo pažadus visada jis prisimena tik prieš rinkimus. Gerai jei rinkimai būtų kiekvienais metais. Bet realybė tokia, netrukus tos fantazijos išblės...

Kuršis

Gal atėjo laikas, pirmiausia, rūpintis vietinių gyventojų gerove,o vėiau tik atvykėlių.Kada sutvarkys Būtingę,Šventają,o ne tik mokesčius rinks.

Senukas

Vata apsispreskit ka remiat turtingus ar vargšus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS