Palangos ir Kretingos rinkėjų favoritas – M. Skritulskas | kl.lt

PALANGOS IR KRETINGOS RINKĖJŲ FAVORITAS – M. SKRITULSKAS

Mėguvos apygardoje, kuri apima visą Palangą, dalį Kretingos ir dalį Klaipėdos rajono, į antrąjį rinkimų turą pateko konservatorių ir „valstiečių“ kandidatai. Abu politikai nė karto nebuvo išrinkti į Seimą, o vienas jų net nebuvo išrinktas į savivaldybės tarybą, nors sykį kandidatavo. Rinkėjai palankesni šį kartą buvo Mindaugas Skritulskas.

Mėguvos vienmandatė rinkimų apygarda dar 2016-ųjų Seimo rinkimuose buvo vadinama Palangos–Kretingos apygarda, kurioje buvo panašus skaičius rinkėjų iš abiejų savivaldybių teritorijų, tačiau prieš šiuos rinkimus apygardos ribos pakeistos, pasikeitė ir rinkėjų proporcijos Palangos naudai.

Tad turbūt nekeista, kad į antrąjį rinkimų turą pateko Palangos tarybos narys, ilgametis politikas, konservatorių atstovas M. Skritulskas, už kurį pirmajame ture prieš dvi savaites balsavo 28,49 proc. arba 4 279 rinkėjai.

Jo konkurentas – iš Kretingos, politikos naujokas, „valstiečių“ kandidatas Romandas Žiubrys, jį palaikė 14,08 proc. rinkėjų (2 115 balsų).

Labai nedaug tada nuo R.Žiubrio atsiliko palangiškė, socialdemokratė Svetlana Grigorian, už ją pirmajame ture balsavo 13,13 proc. rinkėjų (1 972 balsai).

Abu šiuos kandidatus skyrė vos 43 balsai. Iš viso Mėguvos apygardoje Seimo nario mandato siekė 12 kandidatų.

Na o rinkimus šį kartą laimėjo M.Skritulskas, surinkęs 57,85 proc. rinkėjų balsų. R.Žiubrys nuo jo atsiliko daugiau kaip 15 proc. balsų ir suskaičiavus visus rezultatus turėjo 42,15 proc. balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Švarkelis

Beretininkų Palanga valdo. Eilinį kartą palangiškiai prašovė ir po metų vėl visi dejuos, kas rinko tokį netikėlį, kuris nieko neveikia, tik nosį krapšto. Jau vieną koncervą palangiškiai turėjo seime, net kelias kadencijas, kurio nesimatytdavo metų metais.

Tadas palanga

Net būdamas jaunas, žinau kad Skritulskas yra tam tikra prasme banditas.... Kaip tokius išgamas prileidzia prie lovio??? Kur mentines institucijos žiūri?

Kl

Tas skrituslkis kaip katinas taukuose..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS