Palangos kelyje – šiukšlių ataka | kl.lt

PALANGOS KELYJE – ŠIUKŠLIŲ ATAKA

Keistą incidentą Palangos kelyje patyręs klaipėdietis pasipiktino statybinį laužą vežusio sunkiasvorio automobilio vairuotoju. Ant iš paskos važiavusios mašinos pabiro šiukšlės, o jauną šiukšliavežio vairuotoją sustabdė tik kiti eismo dalyviai.

Pamanė, kad išlūžo ratas

Kelionė į darbą „VW Golf“ automobilio vairuotojui baigėsi nemaloniu nuotykiu. Vyras pasakojo važiavęs Palangos keliu Klaipėdos link.

Birželio 17 d. prieš pusę devynių ryto pusiaukelėje tarp Palangos ir Klaipėdos vairuotojas pralenkė šalikelėje stovėjusį atliekų išvežimo automobilį.

„Šalia žalios užrašu „Ecoservice“ paženklintos šiukšlių gabenimo mašinos vaikštinėjo jaunas vairuotojas. Jau tada, matyt, šiukšlės iš jos byrėjo. Prieš pusę devynių tas šiukšliavežis pasivijo mane ir prieš pat Kalotės viaduką pralenkė. Tada iš jo ėmė taškytis statybinės šiukšlės, atskrido maišai, polistireno putų plokščių gabalai, dar kažkas, ir visa tai tėškėsi į mano mašiną“, – pasakojo vyras, teigęs, kad visą tą laiką be perstojo signalizavo.

Atskriejęs nemažas putplasčio gabalas pateko po kairiuoju priekiniu ratu, nors vairuotojas ir mėgino išvengti susidūrimo.

„Buvo toks smūgis, kad maniau – išlūžo ratas“, – pasakojo klaipėdietis.

Maišas prilipo ant kapoto

Žmogus surinko pakelėje išmėtytas šiukšles ir paprašė dienraščio „Klaipėda“ redakcijos perduoti surinktą turtą „Ecoservice“ įmonei.

„Kodėl kai kurie gali elgtis kelyje bet kaip? Juk statybinių atliekų gabenimui tikrai yra numatyti tam tikri reikalavimai, o Kelių eismo taisyklėse parašyta, kad šiukšlinti pakelėse draudžiama. Ir avarines situacijas kelti nevalia. Kur dabar būčiau, jei atskriejęs plastikinis maišas būtų prilipęs ne ant kapoto, o ant priekinio stiklo? Tikriausiai ligoninėje“, – pyko vairuotojas.

Šiukšlių išvežimo mašiną po incidento sustabdė kitas vairuotojas, važiavęs „Volvo“ automobiliu, kuriuo tempė priekabą.

„Vyras privažiavo prie šiukšliavežio ir ėmė jam signalizuoti, kad sustotų. Tai buvo jau įkalnėje prie Kalotės viaduko, kur yra lėtėjimo juosta“, – pasakojo įvykio liudininkas.

Atsiprašė dėl incidento

Dienraščiui susisiekus su „Ecoservice“ vadovais, bendrovė greitai sureagavo ir ėmė aiškintis, kas ir kokiu maršrutu nurodytu laiku vežė statybinį laužą.

Įmonės automobiliai turi GPS sistemą, tad įmonei pavyko nustatyti automobilį, susijusį su incidentu Palangos kelyje.

„Ecoservice Klaipėda“ logistikos vadovas Saulius Balbuckas tikino apgailestaujantis dėl įvykio.

Mūsų vairuotojas visą laiką važiavo leistinu greičiu – tai patvirtina ir GPS transporto kontrolės sistemos duomenys.

„Atsiprašome dėl susidariusios situacijos ir dėkojame kitiems vairuotojams už pastabumą. Įmonės „Ecoservice“ vairuotojas specialiame konteineryje į sąvartyną gabeno plėvelę ir putų polistireną iš statybų objekto. Konteineris, kaip ir numatyta, buvo uždengtas specialiu tentu. Vairuotojas kelyje tarp Palangos ir Klaipėdos pastebėjo pro tentą išlindusią plėvelę, todėl sustojo jos pataisyti. Vėliau paaiškėjo, kad suplyšo tento galinės gumos. Dėkojame neabejingam vairuotojui, kuris pastebėjo atsipalaidavusį tentą, aplenkė mūsų automobilį ir signalizavo, taip apie įvykį perspėdamas mūsų vairuotoją. Šis iš karto sustojo, pakeitė tento gumas, iš kitų eismo dalyvių jokių pretenzijų nesulaukė, todėl tęsė kelionę, apie situaciją pranešė bendrovei. Mūsų vairuotojas visą laiką važiavo leistinu greičiu – tai patvirtina ir GPS transporto kontrolės sistemos duomenys“, – aiškino S.Balbuckas.

Gresia atsakomybė

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika priminė, kad vairuotojų, šiukšlinančių aplinką, laukia baudos.

„Tai yra pažeidimas, už krovinio nepriežiūrą numatyta atsakomybė. Jei tai birus krovinys, jį nesaugu gabenti, jei jis nėra pritvirtintas ar saugiai uždarytas. Toks vairuotojas daro Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Jei toks krovinys apgadina kitą transporto priemonę, atsakyti turi vairuotojas“, – situaciją komentavo M.Džermeika.

Kelių policijos tarnybos viršininkas patarė vairuotojams apie tokius incidentus pranešti policijai.

M.Džermeika prisiminė vieną teisminį ginčą, kuriame policijai teko aiškintis, ar smarkiai akceleratorių spaudęs vairuotojas galėjo apgadinti kitą automobilį, kuris judėjo užnugaryje.

„Iš po ratų pasipylę akmenukai apgadino kitą mašiną. Priekinis stiklas suskeldėjo. Vairuotojas aiškino, kad esą ne nuo jo ratų skalda pasipylė. Mums teisme pavyko įrodyti, kas buvo incidento kaltininkas“, – prisiminė M.Džermeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Egidijus

Žmogui atsitiko nelaimė nutrūko tento guma nepamatė iškrito kelios šiukšlės ir kas čia baisaus nutiko? O vw vairuotojas užuot pagelbėjas, pakenkė ir dar daugiau rūpesčių pridarė..

Lietuviui "pričiom'

Kiekvienas dirba sav darbą, ti. Simboolinis perdavimas - t ai VIEŠA akcija, pranešimas pie daromą žalą, pone "pričiom"!

Juokinga

Žmogus surinko pakelėje išmėtytas šiukšles ir paprašė dienraščio „Klaipėda“ redakcijos perduoti surinktą turtą „Ecoservice“ įmonei. Juokdarys o ne vairuotojas, normalus pilietis būtų pats perdavęs ir išsiaiškinęs situaciją, pričiom čia Klaipedos redakcija?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS