Palangos tarybos posėdyje dūmus pūtęs E. Simutis: nervai nelaiko | kl.lt

PALANGOS TARYBOS POSĖDYJE DŪMUS PŪTĘS E. SIMUTIS: NERVAI NELAIKO

Palangos miesto tarybos posėdžio transliacijos metu gyventojai vieną politiką išvydo rūkantį. Saujoje laikyta cigaretė ir į pašones pučiami dūmai išdavė tarybos narį Eugenijų Simutį.

Visą posėdį pūtė dūmus?

Nutikimas užfiksuotas per paskutinį Palangos miesto tarybos posėdį. Jo pradžioje priesaiką davė naujas tarybos narys Paulius Rojus, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, kuris pakeitė į Seimą išrinktą konservatorių Mindaugą Skritulską.

Panašu, E. Simutis elektroninės cigaretės ėmė dairytis svarstant vos pirmąjį klausimą, kai buvo diskutuota apie bendruomeninių organizacijų tarybos reikalus Palangoje.

Nervai nelaiko.

Pristačius klausimą, galimybės pasisakyti paprašė kurorto tarybos narė socialdemokratė Svetlana Grigorian. Kol viešai kalbėjo ši politikė, E. Simutis paslapčiomis užsirūkė.

Vyras elektroninę cigaretę laikė suspaudęs kumštyje ir rūkė prieš pat kompiuterio ekraną. Politikui išpūsti dūmus teko visiems matant – į šoną.

E. Simutis nesusilaikė nuo cigaretės net ir tuomet, kai teko balsuoti. Visą laiką, kol tarybos nariai balsavo dėl pirmojo klausimo, politikas pūtė dūmus.

E. Simutis retkarčiais cigaretę patraukdavo kone viso posėdžio metu.

Užkliuvo merui

Palangos mero Šarūno Vaitkaus pastabos E.Simutis sulaukė po pusantros valandos posėdžio transliacijos.

"Eugenijau, per tarybos posėdį rūkyti yra negražu", – pabrėžė Š.Vaitkus.

"Ką rūkyti?" – į akis šoko politikas.

Š. Vaitkus patikino nežinantis, ką rūko E. Simutis, bet pabrėžė, kad posėdyje taip elgtis nederėtų.

"Ką jūs čia nesąmones šnekate", – atšovė E. Simutis.

Tuo metu daugelis Palangos tarybos narių ėmė šypsotis į ūsą, kai kurie pradėjo taip krizenti, kad ėmė linguoti rankose laikomos planšetės.

Nervinosi dėl teisybės

Žurnalistams pasiteiravus, kodėl politikas viešai rūkė per posėdį, E. Simutis atsakė, kad dėl įtampos.

"Nervai nelaiko. Ne, neįkliuvau. Nei aš slapsčiausi, nei ką", – patikino kurorto politikas.

E. Simutis aiškino, kad per posėdį jis ypač nervinosi dėl tvarkų, kurios jam kelia klausimų.

"Neaišku, kas čia dedasi. Nesuprasi, kokiais kriterijais remiantis apleisti pastatai yra įtraukiami arba išbraukiami iš neprižiūrimų statinių sąrašo. Jo objektai apmokestinami nekilnojamojo turto mokesčiu. Norint kokį nors objektą įtraukti į tokį sąrašą, tvarką turi patvirtinti Vyriausybė. Savivaldybės sukuria savo tvarkos aprašą, įtraukia tokius objektus į sąrašą, o paskui pralošia teismą. Du objektus išbraukia, o visi kiti lieka", – aiškino E. Simutis.

Politiko emocijas sukėlė du prekybos centrai. Vienas jų įsikūręs J.Basanavičiaus g. 13, kitas, dar nebaigtas statyti, – Šventojoje.

"Kai nervai nelaiko, kartais užsidegi cigaretę. Rūkiau elektroninę. Bet juk ne posėdžių salėje, o namuose", – sakė E. Simutis.

Sulaukė moralinio pasmerkimo

Tai ne pirmas atvejis, kai politikas viešos transliacijos metu sugalvoja užsirūkyti. Lietuvoje didelio atgarsio sulaukė nuotolinis Vyriausybės posėdis. Jo pradžioje finansų ministras Vilius Šapoka pasiėmė cigaretę ir užtraukė dūmą.

Į tai sureagavo tuometis premjeras Saulius Skvernelis ir dabar laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

A.Veryga finansų ministro V. Šapokos elgesį savo feisbuko paskyroje pakomentavo itin šmaikščiai.

"Žurnalistė šiandien manęs paklausė, kaip vertinu tai, kad vakar per nuotolinį posėdį finansų ministras V.Šapoka užsirūkė. Kaip kaip? Man net alaus bokalas iš rankų iškrito", – juokavo alkoholio nevartojantis A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Stop stop RK

Namuose gali daryti ką nori , bet ...Ponas buvo DARBE - tarybos posėdyje !!! Ką padarysi , kad dabar darbas yra namie . Susivaldymas ir kontrolė , etiketo taisyklės manau lygiai tokie patys kaip ir posėdžių salėje .

Jankus

Jeigu nelaiko nervai reikia kreiptis į psichiatrą, o jeigu nelaiko s......ir akleidžia.nemalonų kvapą reikia kreiptis į šeimoa gydytoją , kad šis nukreiptų į kažkur :):):)

T

Arogantiškas savimila ir tiek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS