Panašūs gatvių pavadinimai uostamiestyje tebekelia painiavą | kl.lt

PANAŠŪS GATVIŲ PAVADINIMAI UOSTAMIESTYJE TEBEKELIA PAINIAVĄ

Nors kai kurių uostamiesčio gatvių pavadinimai nekinta jau dešimtmečius, dėl keleto jų ne tik klaipėdiečiai, bet ir iš kitų miestų atvykę svečiai patiria nemalonumų – tebepainioja Šaulių gatvę su Šiaulių. Dėl šios priežasties kartais laiku nepristatomos siuntos ar laiškai, o ir gyventojai atvykėliams turi aiškinti gatvių pavadinimų skirtumus.

Anot uostamiestyje dirbusios paštininkės Janinos, ši problema vis dar tebėra labai aktuali, nes žmonės išties dažnai painioja šias dvi gatves, kurių pavadinimus skiria tik viena raidė.

Moteris taip pat viliasi, kad galbūt pagaliau užvirs diskusijos dėl Šaulių ir Šiaulių gatvių pavadinimų keitimo.

„Žiūrėjau pro langą ir pamačiau vaikštantį, pasimetusį žmogų. Ėjo prie vienų daugiabučių, po to – prie kitų, dairėsi. Nutariau paklausti, ko jis ieško. Paaiškėjo, kad vyras atvažiavo ne į tą gatvę. Ieškojo Šaulių gatvės, o atvyko į Šiaulių gatvę. Žmonės iš Šilutės, Marijampolės Šiaulių gatvėje ieškojo Šaulių g. 25, 27 namų. Kadangi esu dirbusi pašte, puikiai žinau adresus, tad jiems padėjau. Prieš kelerius metus savivaldybės atstovai kalbėjo apie šių gatvių pavadinimų keitimą, tačiau, panašu, pamiršo, o žmonės vis dar painiojasi. Gal būtų laikas vėl apie tai kalbėti?“ – teiravosi Janina.

Šiaulių gatvė yra pietinėje miesto dalyje, o Šaulių – centrinėje. Tad atvykusiems ne į tą gatvę reikėtų važiuoti apie 15 minučių iš vienos vietos į kitą.

Andrius Žukas / Savivaldybės nuotr.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko teigimu, planų keisti šių gatvių pavadinimus kol kas nėra.

Pavadinimo keitimo klausimas vėl galėtų būti svarstomas, jei būtų išreikštas daugumos gatvės gyventojų pageidavimas.

„Planai keisti Šaulių ar Šiaulių gatvių pavadinimus šiuo metu savivaldybėje nėra svarstomi. Šaulių gatvės pavadinimas buvo sugrąžintas 1990 m., pakeičiant Tarybinės Armijos g. pavadinimą. Istorinis pavadinimas (vok. Schützen straße), susijęs su šalia veikusiais Šaulių gildijos namais, dabar čia įsikūrusi Koncertų salė. O Šiaulių gatvės pavadinimas gatvei pietinėje miesto dalyje buvo suteiktas sovietmečiu“, – pasakojo A. Žukas.

Jis patvirtino, kad praeityje būta svarstymų dėl Šaulių gatvės pavadinimo keitimo, tačiau pasilikta prie esamo varianto.

Nepaisant to, jeigu gyventojai norėtų, svarstymai vėl būtų prikelti.

„Pavadinimo keitimo klausimas vėl galėtų būti svarstomas, jei būtų išreikštas daugumos gatvės gyventojų pageidavimas ir pritarimas“, – tikino A. Žukas.

GALERIJA

  • Panašūs gatvių pavadinimai uostamiestyje tebekelia painiavą
Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nuomonė

Vieną pavadinti V. Landsbergio, kitą G. Landsbergio vardu :-)

> Kantrybei

Esi su pistas kacapas, todėl ir maišai. Varyk "na rodinu", ten matrosovka ir prospekt lenina-nesumaišysi. :D

Rasa

Jeigu rašau, tai didžiosiomis raidėmis ŠAULIŲ ir dar prierašą, kad tikrai ne ŠIAULIŲ! Atvežė iš Anglijos siuntą, blaškosi vairuotojas po Šiaulių gatvę, skambina, iškart supratau, kad pasiklydo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS