Paplūdimyje – netikėtas svečias | kl.lt

PAPLŪDIMYJE – NETIKĖTAS SVEČIAS

Pirmadienį Pirmojoje Melnragėje dieną vaikštinėjo šernas. Netikėtą svečią nufilmavo ir vaizdo įrašą į feisbuko puslapį „BĮ Klaipėdos paplūdimiai“ įkėlė paplūdimyje dirbęs gelbėtojas.

Pasak „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, šernas paplūdimyje – itin retas svečias, o čia, Pirmojoje Melnragėje, jis lankėsi pirmą kartą.

„Buvo į paplūdimį atėjęs, paskui iš paplūdimio – į kopas ir grįžo atgal į mišką. Nieko neužpuolė, buvo mažai žmonių. Retas atvejis, kada šernai išeina prie jūros, į paplūdimį. Būdavo stirnų, bet šernas – pirmą kartą, nebent Smiltynėje vaikštinėdavo. Šį šerną per atstumą nufilmavo gelbėtojas“, – pasakojo A. Siakki.

Vaizdo įraše matyti, kad šernas juda neskubėdamas, o jam už nugaros – veikiausiai moteris, nežinia, ar jau pastebėjusi gyvūną.

Anot specialistų, šernai – pavojingi, visaėdžiai gyvūnai. Ypač pavojingos ką tik jauniklius atsivedusios patelės, kurios, gindamos savo atžalas, gali užpulti ir šernų užimtoje teritorijoje besilankantį žmogų.

Gamtininkas Erlandas Paplauskis tikino, kad šerno apsilankymas paplūdimyje turi bent kelias priežastis.

„Visi gyvūnai turi gyvenime tik du tikslus – išgyventi ir palikti palikuonis. Jų visi veiksmai yra apsprendžiami šių instinktų. Kadangi dabar nėra poravimosi metas, reiškia dominuoja ėdesio paieškos instinktas, gyvūnas eis ten, kur bus maisto, o saugumo instinktas neuždominuos pilvo poreikių. Nieko čia stebuklingo, nėra, jei nuolat žvėrių nežudytume, matytume juos ne tik naktį. Naktimis paplūdimiuose jie įprasti lankytojai. Gaila, kad dabar ir naktis iš jų atimama, įteisinant naktinius taikiklius“, – paaiškino gamtininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šaip tai

Gamta pati pasireguliuoja kas kaip kur. O Žmogus gali tik puoselėti ir saugoti. Na dar kažkiek pakoreguoti. Niekas neturi teisės naikint be svarbios priežasties nei floros nei faunos. O jūsų minimi ūkininkai tegul patys pagalvoja kaip jiems apsaugoti savo veiklą tose vietose kur nuo seno gyvena ne vien jie o ir gyvūnai. Ten ir jų namai

Gamtininkui

O jus tikras, kad daug zmoniu noretu matyti zveris pasoneje dienomis? Ar ukininkai bus dekingi? O jums negaila smulkios faunos kuri beveik dingusi Lietuvoje del mazos gyvunijos populiacijos kontroles ar iszudomu tukstanciu kiauliu kai sernai atsinesa kiaulu mara? vienapusis kazkoks gamtininkas

tegu tik

patruliuoja kol kiaulių gripas nepapjovė ar mūsų ponų naktiniai taikikliai nenušovė. Mes su nedidele kompanija praeitą vasarą Smiltynės miške su tokiu ir jo šerniukais kartu alų gėrėm.Tiksliau mes gėrėm o jis tik užkando. Savo vaikam nedavė. Ir artyn neleido prieit Laukė už kokių 5 metrų. Beveik viską ką turėjom surijo. Neduot negalėjom - stovi ir žiūri tais savo veizolais kap ubagas koks Kai pamatė kad pasibaigė, kriuktelėjo ir nuėjo sau. Smirdžius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS