Parama Ukrainai – ir iš Klaipėdos | kl.lt

PARAMA UKRAINAI – IR IŠ KLAIPĖDOS

Kitą savaitę, rugpjūčio 28–30 d., Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos „Caritas“ rinks paramą, kuri bus išvežta į Ukrainą. Akcija skelbiama visoje Lietuvoje, bus renkami ne tik maisto produktai, bet ir įvairūs daiktai, o esant galimybei – ir piniginė parama.

Daiktus, kurių sąrašas paskelbtas parapijos feisbuko puslapyje, į bažnyčią galima atnešti ir šią savaitę.

Priimamos higienos priemonės: šampūnas, dušo želė, muilas, dantų šepetėliai ir t. t. Taip pat buities priemonės: skalbimo milteliai, minkštikliai, įvairios mokyklinės priemonės vaikams, pavyzdžiui, kuprinės, sąsiuviniai, pieštukai ir panašiai, bei negendantys ilgo galiojimo maisto produktai.

Pasak bažnyčios klebono Mindaugo Šlausto, kai visa parama bus surinkta ir išvežta į centrinį Lietuvos „Caritą“, vyks organizuotas paramos išvežimas į Ukrainą.

Akcija skelbiama nebe pirmą kartą, o renkama ir Klaipėdoje, nes joje veikia stiprus ir aktyvus „Carito“ padalinys.

Be šios akcijos, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje paramos rinkimas vyksta visus metus, tam yra skirta paramos (pasninko) dėžė.

„Mūsų parapijoje yra pasninko dėžė, visus metus žmonės gali į bažnyčią atnešti negendančius maisto produktus. Mūsų „Carito“ savanoriai neša, daro paketus, kiti žmonės patys ateina į „Caritą“. Teikiame pagalbą ir išklausydami, padedame žmogui susitvarkyti įvairius reikalus“, – kalbėjo M. Šlaustas.

Kartą per metus parapijoje teikiamos nemokamos teisinės konsultacijos.

Pasitaiko atvejų, kada žmonės gėdijasi patys prašyti pagalbos, tačiau apie juos informuoja kiti.

„Kartais žmogus vengia prašyti pagalbos, tad mes sakome kitiems, kad paragintų, paskatintų arba mums praneštų. Tada mes žiūrime, kuo galime tam žmogui pagelbėti. Turime sąrašą žmonių, kuriems teikiama pagalba, ir jie visada yra mūsų akiratyje, neapleisti“, – pažymėjo klebonas.

Daugiausia norinčių ką nors paaukoti atsiranda šventiniu laikotarpiu.

Tarp uostamiestyje veikiančio „Carito“ savanorių yra ir ukrainiečių, kurie padeda sunkiau besiverčiantiems klaipėdiečiams, įsitraukia į įvairias veiklas.

Ir patiems karo pabėgėliams iš Ukrainos parapijoje teikiama reikalinga pagalba.

Gairės: parama Ukrainai, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapija, Caritas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS