Partinių sąrašų barometras: kurioje partijos sąrašo vietoje politikus mato rinkėjai? | kl.lt

PARTINIŲ SĄRAŠŲ BAROMETRAS: KURIOJE PARTIJOS SĄRAŠO VIETOJE POLITIKUS MATO RINKĖJAI?

Kai kurių politikų įsivaizdavimą apie jų populiarumą galutinai sužlugdė rinkimų rezultatai, kuriuose jie pamatė tikrąjį vaizdą. Paaiškėjo, kurioje partijos sąrašo vietoje konkretų kandidatą mato rinkėjai. Kai kurie aukštai iškelti politikai buvo negailestingai nureitinguoti, o kai kurie priešingai – iškelti į sąrašo viršų.

Seniūnaitis sulaukė palaikymo

Daugiamandačiuose partijų sąrašuose šiuose rinkimuose buvo įrašyta per 40 politikų iš Klaipėdos.

Tarp jų – ir žinomi mokslininkai, sportininkai, buvę savivaldybės tarnautojai.

Po pirmojo turo paaiškėjo, kurie jų po spalio 25 d. galbūt net turi šansą gauti Seimo nario mandatą, nes balsuodami rinkėjai jiems suteikė pirmenybę ir gerokai kilstelėjo jų pozicijas partijų sąraše.

Bene daugiausia simpatijų sulaukė Liberalų sąjūdžio atstovas, buvęs Klaipėdos miesto tarybos narys, seniūnaitis Saulius Liekis.

Jis partijos sąraše rinkimuose šįkart buvo įrašytas 93 numeriu, o po pirmojo rinkimų turo rinkėjai jį išreitingavo į 48 poziciją. Taigi S.Liekis pakilo per 45 vietas.

Stabilumas ir pakilimai

Po balsavimo stabilias pozicijas daugiamandačiame sąraše išlaikė tik trys politikai – "socialdarbietė" Irena Šiaulienė (buvo ir liko 6 vieta), Lenkų rinkimų akcijos atstovas Michailas Andrijanovas (10 vieta) bei konservatorius Arvydas Pocius (31 vieta).

Seimo narys, liberalas Eugenijus Gentvilas po balsavimo iš 6 vietos pakilo į antrą, o jo partijos kolega Simonas Gentvilas iš 8 – į penktą.

Parlamentarė, konservatorė Agnė Bilotaitė taip pat pakilo per tris pozicijas – iš 7 į 4 vietą.

Seimo narys Dainius Kepenis taip pat pakilo per 10 pozicijų (iš 32 į 22 vietą) ir netgi turi realų šansą būti išrinktas antrai kadencijai, nors vienmandatėje rinkimų apygardoje ir patyrė nesėkmę.

Algimantas Kirkutis, atstovavęs Krikščionių sąjungai, sąraše pakylėtas iš 15-os į 11-ą vietą, tačiau jo partija ir jis pats beviltiškai pralaimėjo rinkimus.

Kiti esami Seimo nariai klaipėdiečiai po pirmojo balsavimo turo pozicijas prarado – liberalas Gintaras Vaičekauskas sąraše iš 19-os vietos nukrito į 21-ą, Lenkų rinkimų akcijos atstovė Irina Rozova – iš 2-os į 5-ą, o centristas Naglis Puteikis nureitinguotas iš 1-os į antrą vietą.

Nuosmukiai ir pakilimai

Labiausiai iš visų klaipėdiečių kandidatų po pirmojo rinkimų turo sąraše nusmuko "valstiečių" atstovas, kadenciją baigiančio Seimo nario D.Kepenio padėjėjas Konstantinas Lotiukas. Jis partijos sąraše buvo 80-as, tačiau po balsavimo nukrito per 51-ą poziciją į 131 vietą.

24 vietomis žemyn (iš 44-os į 68-ą) smuktelėjo ir "darbiečių" atstovas Tomas Burkauskas, o štai jo partijos kolega, buvęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda iš 92-os vietos pakilo į 81-ą.

Simpatijas rinkėjai parodė ir konservatoriui, Klaipėdos tarybos nariui Audriui Petrošiui, kuris savo padėtį partijos sąraše pagerino 24 pozicijomis, pakilęs iš 85-os į 61-ą vietą.

Centristų atstovas, žinomas atlikėjas Sigutis Jačėnas iš 31-os vietos pakeltas net į 8-ą, o liberalas Saulius Budinas – iš 51-os į 34-ą.

Rinkėjai kažkodėl nebuvo palankūs į politiką susiruošusiems mokslininkams – "valstiečių" kandidatas Arūnas Andziulis po balsavimo savo partijos sąraše atsidūrė pats paskutinis (iš 132-os vietos nukrito į 141-ą), jo partijos kolega Antanas Kontautas nukrito net 32 pozicijomis žemyn (iš 72-os į 104-ą vietą), centristų atstovas Vytautas Dubra – iš 29-os į 38-ą vietą, o Krikščionių sąjungos atstovas, istorikas Vacys Vaivada po rinkimų sąraše nusmuko iš 56-os į 67-ą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Chyy to Melagiams

Štai ir pasakei, mielasis, kaip buvo iš tikrųjų:D) Tada dabar paneik AR ČIA NEAKIVAIZDI PREKYBA POVEIKIU? Kas gali patikėti kad tokį DAIKTĄ galima parduot TOKIA KAINA?:D).O tai reiškia kad buvo atiduota mainais į Kažką?O tas Kažkas yra poveikis per ryšius su valdančiaja mase...O poveikį mūsų Valstybės institucijom šita gudručių giminėlė turi didžiulį. Tai vienintelė jų vertybė.. Neieškok durnių, gerbiamasis:D)

Melagiams gandragalviams

Landsbergių šeima sklypo už vieną eurą niekada neturėjo. Neturėjo ir „BaltCap Infrastructure Fund“ fondas, kuris sandorio metu minėtą sklypą įgijo. Cituojant komisijai liudijusį Šarūną Stepukonį, kurio žodžiai viešai skelbti žiniasklaidoje: „BaltCap Infrastructure Fund“ įsigijo ne sklypą, o bendrovę, kuri valdo 1,3 mln. eurų vertės sklypą. Tiesa, kad už bendrovę fondas sumokėjo 1 eurą, tačiau tiesa ir tai, kad įsigyta bendrovė turi tokios pat vertės finansinių įsipareigojimų, kurie po sandorio atiteko „BaltcapInfrastructureFond“.​

Taigi

Įdomu kokia čia Aušrinė rašo gal šitą kur kuria Laivės partiją "Šūdos gabalas"kuri pati įsivardijo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS