Pas neįgaliuosius – naujais automobiliais | kl.lt

PAS NEĮGALIUOSIUS – NAUJAIS AUTOMOBILIAIS

Klaipėdos savivaldybė dviem savo biudžetinėms įstaigoms nupirks keturis naujus automobilius, kuriais slaugytojai važiuos teikti pagalbą namuose sunkią negalią turintiems klaipėdiečiams.
Tikimasi, kad slaugos paslaugų sulauks daugiau neįgaliųjų, nes socialiniai darbuotojai taps mobilesni, bus geriau aprūpinti technika.

Klaipėdos savivaldybė sykiu su dar 19 šalies savivaldybių dalyvauja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuotame projekte, kurio tikslas – teikti pagalbą judėjimo ar regėjimo negalią turintiems žmonėms jų namuose.

Klaipėdai skirta 1 mln. 260 tūkst. litų. Dalis šių pinigų bus išleisti keturiems naujiems automobiliams įsigyti. Du jų bus atiduoti naudotis neįgaliųjų centrui „Klaipėdos lakštutė“, kiti du – Socialinės paramos centrui.
Netrukus bus skelbiamas konkursas naujiems automobiliams įsigyti. Pirkėja bus Klaipėdos savivaldybė.

„Automobiliais naudosis tie žmonės, kurie vyks pas neįgaliuosius į jų namus. Tai komanda: slaugytoja, jos padėjėja, socialinė darbuotoja ir jos padėjėja. Darbuotojai automobiliu nusiveš ir reikiamą techniką, kuri taip pat bus įsigyta už projekto lėšas. Pavyzdžiui, pirksime keltuvų, kurių reikia nejudančiam žmogui iš lovos pakelti“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Dalis projekto pinigų taip pat bus skirta mokėti slaugytojams atlyginimus, darbuotojų mokymams. Tačiau projekto pinigų naujų darbuotojų algoms užteks iki 2015 metų rugsėjo.
„Svarbiausias šio projekto tikslas yra tai, kad kuo daugiau žmonių sulauktų slaugos ir globos paslaugų savo namuose. Klaipėdoje tokios pagalbos gali tikėtis 50-čia neįgaliųjų daugiau nei jos sulaukia dabar“, – teigė A.Liesytė.

Šiuo metu „Klaipėdos lakštutė“ slaugą namuose teikia 30-čiai žmonių, o 18 dar laukia eilėje. Socialinės paramos centras taip pat važiuoja pas 30 iš namų negalinčių išeiti klaipėdiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aldona

Ir su vaikstyne as turiu palydova tureti,kad neapvirciau

Aldona

ir man nesuteikia jokios pagalbos nei i poliklinika Reiskia,kad su vaikstyne dar vos paeini Keliauk kaip nori

Aldona

Ka cia A.Liesyte nusisneka.As tik su vaiksynes pagalba paeinu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS