Patikros punktuose neliko vietų: klaipėdiečiai išsigando netrukus įsigaliosiančios tvarkos | kl.lt

PATIKROS PUNKTUOSE NELIKO VIETŲ: KLAIPĖDIEČIAI IŠSIGANDO NETRUKUS ĮSIGALIOSIANČIOS TVARKOS

Klaipėdiečiai, išsigandę rugsėjo 13-ąją įsigaliosiančios tvarkos, užplūdo patikros punktus, laisvos vietos išgraibstomos trims dienoms į priekį.

Vietą užima prieš savaitę

Miestiečiai, likus savaitei iki momento, kai įsigalios reikalavimai turėti galimybių pasą užsiimant tam tikromis veiklomis, puolė rašytis į eiles antigeno ir PGR testams.

Žmonės ruošiasi rugsėjo 13-ajai.

"Per dieną turime apie 600–1 000 vietų. Tačiau nuo penktadienio iki pirmadienio neliko nė vienos laisvos vietos antigeno testui. Ruošiamės didinti mobilaus patikros punkto darbo apimtis. Nuo rugsėjo 13-osios bus privaloma testuotis gamybinių įmonių, mažmeninės prekybos, paslaugų įmonių darbuotojams. Paklausa testavimuisi yra didelė. Simptominius atvejus ir toliau testavimui registruos šeimos gydytojai", – paaiškino Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė Loreta Venckienė.

Į mobiliuosius punktus klaipėdiečiai vietas užsiima dar prieš savaitę.

"Vietos buvo išgraibstytos, jų faktiškai jau nėra artėjančiam šeštadieniui ir sekmadieniui. Žmonės ruošiasi rugsėjo 13-ajai. Viskas išgraibstyta", – stebėjosi L.Venckienė.

Loreta Venckienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Antigeno testas veltui

Galimybių pasui gauti savivaldybių mobiliuosiuose punktuose nemokamai atliekami greitieji antigeno testai. PGR testas galimybių pasui gauti taip pat galioja, tačiau jis atliekamas savo lėšomis privačiose sveikatos priežiūros įstaigose.

Antigeno testą taip pat galima atlikti ir privačiose sveikatos priežiūros įstaigose. Tokiu atveju paslauga bus mokama.

Greitasis antigeno testas galimybių pasui gauti galioja 24 valandas, skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento.

"Iki šiol mobiliajame punkte dirbo devynios pamainos. Formuojame dar tris, iš viso dirbs 12 pamainų. Tačiau vertėtų perspėti miestiečius, kad nereikia dirbtinai sudaryti ažiotažo. Pirmąją dieną, kai įsigalios Vyriausybės sprendimas, nereiškia, kad absoliučiai visi turi būti pasitikrinę. Tai reiškia, kad gamybinių įmonių darbuotojai turi testuotis per 7–10 dienų nuo rugsėjo 13-osios. Nereikia vienu metu pulti tikrintis", – paaiškino L.Venckienė.

Galimybių paso – į paštą

Įsigaliojus tvarkai, kad galimybių pasą galima nemokamai gauti pašto, "Sodros" skyriuose ir vaistinėse, klaipėdiečiai naudojasi patogumais.

Penktadienį prieš pietus Klaipėdos pašto skyriuje, esančiame Herkaus Manto gatvėje, eilių nebuvo.

Tačiau pašto darbuotojos tikino, kad vyresnio amžiaus žmonės tikrai užsuka išsiimti galimybių pasą. Tai užtrunka porą minučių. Per dieną tokių interesantų būna ne itin daug.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Zurnalistei?

Ar skyri isgasti nuo prievartos? Kas dirba gamyboj turi vazinet ir ale testuotis per prievarta ir salygos sudaromos tokios kad kuo nepatogiau atseiy eiles kuriu nera. Padirbinesiu ta testa ir bbd jei atleis, tai tegul atledzia, eisiu i biurokratine darbo birza (kuri faktiskai reikalinga kad pasalpa uzregistruot) ir naudosiuos visomis pasalpomis piktybiskai.

Paskutinis laikas

Labai palaikau sveikos nuovokos žmones. Nesileidžiančius į save neaiškių preparatų. Šaunu, mūsų dar liko nemažai ir mes neišsigasime. Jau neliko nei medicinos, nei imunologijos, nei virusologijos, nei etikos, nei žmogiškumo, nei politinės diplomatijos. Tik teroras, skatinama siaubo, panikos ir baimės atmosfera. Išlikime žmonėmis ir palaikykime silpnesnį, kuris nesusigaudo šioje mišrainėje. Taip, daug šalutinių reakcijų šiame dar trumpame povakcininiame laike, galbūt ir mirčių ( mirčių perviršį nuo įprasto metinio vidurkio turime t.p. nemažą ), o kas laukia ilgesnės perspektyvos atžvilgiu galima tik spėlioti. Baisu, kas šiandien daroma su tauta, žmogumi, vaikais, kurių nemaža dalis pasiskiepijo. Tiesiog nėra žodžių apibūdinti katastrofinę situaciją. Bet Dievas yra visur ir Jis su mumis.

Lietuvos zmones

Isvarykit neskiepytus . Ismest juos is lietuvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS