Patvinusi Minija savo vandenų dar neatitraukia | kl.lt

PATVINUSI MINIJA SAVO VANDENŲ DAR NEATITRAUKIA

Potvynis vis dar kelia daug rūpesčių ir nepatogumų gyventojams. Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė teigė, kad patvinusi Minija savo vandenų dar neatitraukia. Buvo prognozuojama, kad pakilusios upės lygis turėtų slūgti, tačiau jis pakilo dar 10 cm. O Klaipėdoje iki stichinio lygio Dangės upėje betrūksta keliolikos centimetrų.

Hidrometeorologinės tarnybos duomenimis, Minijos vandens lygis ties Priekule trečiadienį siekė 5 m 86 cm.

Minimalus vandens lygis Minijoje paprastai siekia 1,12 m, stichinis – 5,6 m. Vasario 17-ąją jis siekė 3,1 m ir ėmė staigiai kilti.

Per kelias dienas pasiekė 5,86 m ir kol kas nepanašu, kad imtų slūgti.

Vanduo gerokai pakilęs ir Dangės upėje Klaipėdoje, bet stichinio – 2,8 m – dar nesiekia, trūksta keliolikos centimetrų. Po trečiadienio nakties lygis čia nuslūgo 20 cm.

"Vietiniai potvynio zonos gyventojai irgi patvirtino, kad vanduo Minijoje kyla. Situacija kontroliuojama, bet potvynis kol kas dar neslūgsta. Važiuojant Šilų gatve, Šilininkų kaimo kryptimi, yra apsemtos keturios sodybos, kuriose gyvena dvylika nuolatinių gyventojų. Laikinai atvyko trys žmonės, du anūkai atvažiavo pasirūpinti seneliais, socialinė darbuotoja pasiliks nakvoti pas neįgalią gyventoją", – vardijo D.Bliūdžiuvienė.

Situacija kontroliuojama, bet potvynis kol kas dar neslūgsta.

Priekulės seniūnės teigimu, potvynio zonos gyventojai pernelyg pagalbos neprašo, tačiau antradienį buvo organizuotas maisto produktų pristatymas.

"Paprašėme vietos ūkininko, kad traktoriumi nuvežtų keliems gyventojams maisto, kiti viskuo pasirūpino patys. Su visais palaikome nuolatinį ryšį. Ten gyvena tokie šaunūs broliai Vaičiuliai su šeimomis. Jie yra pagrindinė mūsų palaikymo komanda. Kai kam nors reikia pagalbos, privažiuoja traktoriumi, turi ir valtelę, jei reikia kur priplaukti", – kalbėjo seniūnė.

Išsiliejus Minijai, kilo problemų ir dėl keliolikos netoliese esančio žirgyno žirgų, tačiau jo savininkė seniūnijos pagalbos neprašė.

"Savininkė toje salelėje, kur dabar yra žirgai, turi įsirengusi stebėjimo kamerą. Mūsų pagalbos neprašė. Kai užsėmė, pirmą dieną nuvažiavome, nuvyko ir ugniagesiai-gelbėtojai. Kreipėmės į vietinį ūkininką, jei reikėtų, jis pažadėjo pasirūpinti transportu žirgams išgabenti iš potvynio zonos, pažadėjo ir laikinai priglausti juos savo patalpose. Bet savininkė pagalbos neprašė, ji valtele priplaukia, pašeria juos, pašaras ten yra vietoje", – teigė D.Bliūdžiuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS