Patvirtino tvarios Klaipėdos plėtros strategiją: numatyta įgyvendinti nemažai projektų | kl.lt

PATVIRTINO TVARIOS KLAIPĖDOS PLĖTROS STRATEGIJĄ: NUMATYTA ĮGYVENDINTI NEMAŽAI PROJEKTŲ

Bendradarbiaujant su Klaipėdos rajono savivaldybe uostamiesčio savivaldybė parengė ir paskutiniame šių metų tarybos posėdyje patvirtino tvarios Klaipėdos plėtros strategiją. Apie tai paskelbė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Bendradarbiaudami kartu su Klaipėdos rajono savivaldybe esame pirmieji ir vieninteliai Lietuvoje parengę ir paskutiniame šių metų tarybos posėdyje patvirtinę tvarios Klaipėdos plėtros strategiją. Jai įgyvendinti bus skiriama ne mažiau nei 36,7 mln. eurų ES lėšų iš 2021–2027 m. Europos Sąjungos fondų investicijų programos“, – skelbė A. Vaitkus.

Minėtoje Klaipėdos strategijoje numatyta įgyvendinti nemažai projektų.

Bus modernizuojamas Klaipėdos lopšelio-darželio „Traukinukas“ filialo „Boružėlė“ pastatas, tad atsiras per 80 laisvų vietų.

Meras taip pat rašė, kad siekiant padidinti paslaugų kokybę ir prieinamumą bus pritaikytos vadinamosios Trečiosios poliklinikos patalpos. Darbų pradžia numatoma 2026 m.

Taip pat planuojama, kad vyks tam tikri atnaujinimo darbai Dangės prieigose, Šiauriniame rage. Čia atsiras erdvė renginiams, bus atnaujinti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengti želdynai, apšvietimas.

Žadama atnaujinti ir Turgaus aikštę bei jos prieigas, įrengiant naują dangą, pėsčiųjų, dviračių takus, prekybos hales.

Dėmesys bus skiriamas ir Vasaros estradai, ji bus pritaikyta neformaliajam švietimui, pramogoms, koncertams.

„Tai projektas, kuris įkvėps naujos gyvybės miestui“, – žadėjo meras.

Užtikrinant darnų judumą mieste vyks tam tikri darbai Taikos pr., Herkaus Manto g., Liepojos g.

Taip pat ruošiamasi tvarkyti Šilutės pl. ruožą nuo Baltijos pr. iki Smiltelės g., įrengiant dviračių ir pėsčiųjų takus, šaligatvių dangas, nuovažas, apšvietimą bei išmanųjį šviesoforų valdymą.

Anot mero, palei Šilutės plentą bus įrengtas parkas, kuris taps atokvėpio vieta gyventojams.

„Džiaugiuosi, kad nors paskutiniame šių metų tarybos posėdyje tarybos nariai turėjo teisę balsuoti prieš šią strategiją ar bent prieštarauti pateiktiems projektams, to nebuvo padaryta. Tikiu, kad einame teisingu keliu kuriant mūsų visų Klaipėdą“, – teigė A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Stebėtinas noras

nuolat keisti tą kas numatyta seniau.Gal vistik reikėtų tobulinti o ne perdaryti, ''sukapoti"? Nekomfortiška gyvent tokioje vietoje kur nežinai ką po savaitės sugalvos tavo miesto valdžia (iki šiol sugalvojama tik Nieko Gero:) Nenuostabu kad žmonės migruoja iš Klaipėdos...Gal savivaldybės viešųjų ryšių skyrius gyventojų apklausų nedaro, o valdantieji Savivaldos įstatymų ir Orchuso konvencijos nepajėgia paskaityt? Ar čia panašiai kaip Šimonytė&Ko' kad vadovaujasi šūkiu ,,po manęs nors ir tvanas"?

>vacys

tu kazkoks keistas

atspėkit kas?

2 klounai Lietuvoje.Vienas sėdi Vilniuje,kitas Klaipėdoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS