Patvirtintas strateginis miesto planas: į jį K. Donelaičio aikštės atnaujinimas – neįtrauktas | kl.lt

PATVIRTINTAS STRATEGINIS MIESTO PLANAS: Į JĮ K. DONELAIČIO AIKŠTĖS ATNAUJINIMAS – NEĮTRAUKTAS

Beveik vienbalsiai su nedidelėmis korekcijomis Klaipėdos politikai patvirtino artimiausių trejų metų miesto strateginį planą, į kurį vis dėlto neįtrauktas miesto centre esančios K.Donelaičio aikštės atnaujinimas.

Per artimiausius metus planuojama parengti Smiltynės ir Girulių bendruosius planus, pradėti Šv. Jono bažnyčios atstatymą, pilies bokšto atkūrimą, miesto rinkodaros strategijos įgyvendinimą, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybą, taip pat – Malūno, Sakurų ir Melnragės parkų rytinės dalies pabaigimą.

Tarp miesto strateginio plano prioritetų – Baltijos žiedinės sankryžos užbaigimas, Atgimimo aikštės pertvarka, Dangės krantinių, Žvejų rūmų, Vingio mikrorajono, Skulptūrų parko bei Turgaus aikštės sutvarkymas.

"Kas planuojama dėl K.Donelaičio skvero, nes jis neįtrauktas į strateginį planą?" – plano rengėjų pasiteiravo miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius.

Politikui buvo paaiškinta, kad komisija nesutinka nupjauti dalies medžių, kurie turėtų būti šalinami pagal projektą, tad architektas turės koreguoti projektą.

Esą, kai tai bus padaryta, skvero renovacija bus įtraukta į strateginį miesto planą.

Arvydas Cesiulis: nereikėtų "užsiciklinti" dėl futbolo stadionų, kai mes net futbolo komandos neturime.

"Tai yra trejų metų dokumentas, kuris kasmet yra koreguojamas pagal finansus ir žmogiškuosius išteklius. Finansai gal ir leistų daugiau priemonių įgyvendinti, bet tai stabdo įvairios aplinkybės – tiek viešųjų pirkimų skundimai, tiek kiti dalykai", – pastebėjo tarybos narė Judita Simonavičiūtė.

Tarp miesto planų prioritetų – ir naujos mokyklos užbaigimas bei kitų ugdymo įstaigų atnaujinimas.

Neatsisakoma ir uždaro futbolo maniežo statybos. Planuojama padidinti atnaujinamų sporto salių bei futbolo stadionų skaičių.

"Nereikėtų "užsiciklinti" dėl futbolo stadionų, kai mes net futbolo komandos neturime. Nejau juos Gargždų "Bangai" statysime?" – klausė kitas tarybos narys Arvydas Cesiulis.

Pareiškus pastabą dėl per didelio šviesoforų skaičiaus mieste, esą anksčiau Klaipėda buvo vadinama "gulinčių policininkų" arba stabdymo kalnelių, o dabar tapo šviesoforų miestu, meras Vytautas Grubliauskas replikavo: "Geriau stovintis policininkas, nei gulintis šviesoforas."

Be to, tarybos nariai, tvirtindami strateginį planą, padidino paslaugų į namus gavėjų skaičių nuo 200 iki 300, nes yra daug šios paslaugos laukiančių žmonių. Dėl šių pataisų teks šiek tiek koreguoti ir miesto biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

kaimo buduliams

puteikiniai loja-miestas gražėja

Virginija

Nei vienas projektas neįgyvendinamas iki galo, pametamas kaip kaulas šuniui ir tylėkite. Per didelius vargus Tauralaukyje nutiesė asfaltą Akmenų, Vėjo, Debesų, Smėlio gatvėse, bet užmiršo šaligatvius, bortelius pastatė ir maždaug darbas baigtas, vaikščiokite borteliais. Vaikai ir ne tik eina į mokyklą, , parduotuvę, autobusų sustojimo stotelę, vedami į darželį važiuojamąja kelio dalimi, baisu iki nelaimės netoli, o viena jau ir buvo kai vaikai žaidė gatvėje, nes daugiau nėra kur. Norim paklausti tai kada mes turėsime šaligatvius, o jus teiksites užbaigti projektą .?

to 4

Savo idėją aprašome išsakyti pvz Romos ar bent jau Budapešto miestų vadovams.. istorija muziejuose anekdotas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS