Paupiškiai vėl rengs talką | kl.lt

PAUPIŠKIAI VĖL RENGS TALKĄ

Jau šį sekmadienį 10 val. paupiškiai tradiciškai rinksis į kasmetinę talką. Šį kartą bus švarinamos Joniškės gatvė, Dangės krantinė. Kol vyrai pluš prie naujojo medinio tako, moterys ir vaikai rinks šiukšles, į didžiulius vazonus sodins gėles.

Pasak Asociacijos Paupių bendruomenės vadovės Reginos Baguckienės, į tokias talkas kasmet susirenka per 20 klaipėdiečių,  puoselėjančių tvarką savo rajone.

"Planuojame tvarkyti visą Joniškės gatvę ir valyti upės pakrantę. Žiūrėsime, kiek žmonių susirinks ir kaip galėsime pasiskirstyti tuos darbus. Tokios talkos vyksta kiekvienais metais. Pernai turėjome bendrą talką su pėstininkų brigada "Žemaitija". Šiemet jie taip pat rengė talką. Kadangi darbo dienomis daugelis dirba, mes talkai pasirinkome sekmadienį. Įprastai susirenka virš dviejų dešimčių žmonių. Kiti gyventojai į sutartą vietą neateina, bet tvarkosi savose gatvėse, teritorijose. Tą dieną, kai paskelbiame talką, žmonės dalyvauja, judėjimas vyksta", – sakė R.Baguckienė.

Pernai paupiškiai rašė projektą ir gavo 5 tūkst. paramą naujajam mediniam takui prie Dangės upės įrengti.

"Buvo nuspręsta nupirkti 12 irklenčių ir 12 apsaugos liemenių bei visų kitų apsaugų ir prie Dangės upės įrengti medinį taką, priėjimą, kad gyventojai galėtų naudotis tomis irklentėmis ir plaukioti upėje. Viskas jau nupirkta. Deja, pernai užstrigome dėl tako darymo, nes reikėjo gauti labai daug leidimų. Tik prieš Naujuosius gavome leidimą ten tiesti medinį taką. Sulaukę pavasario kibome į darbus. Jau vieną talką turėjome, kol moterys tvarkėsi, vyrai dirbo prie tako. Galvojome ir šį sekmadienį taip padirbėti", – džiaugėsi Paupių bendruomenės vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kaip matau

liberalų santvarkos visada akcentuojamas priesakas kad viskas turi būti mokama, neveikia kai liečia nemokmą eilinių miestiečių darbą. ,,Kai nieko neturi esi niekas" skelbia dar viena liberalų taisyklė..Taip ir išeina kad ,,niekas "(neturtingas) turi visada visur dirbti nemokamai, o va ponai tai ne tik nei piršto nepajudins(ar matėt kaip pvz miesto taryba eina į talkas švarint miestą?:D), bet ir pasims už tą eilinių žmonelių nemokamą darbą atlyginimą sau

pietietis.

teritorija tai KLAIPEDOS- ale nemanau ,kad is kitu miesto rajonu- debrec., zardinin., zvejybos, baltijos- atvaziavo ir primete siuksliu. bet gerai kad paupyje susitvarko zmones- nebliauna kad nesvaru ir nelaukia "gerojo dedes"

Klpd.

Čia Klaipėdos miesto teritorija? Klaipėdos. Tai koki suda veikia miesto tvarkymo skyrius ir ponia Šakalienė, jeigu teritoriją turi tvarkyt vaikai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS