Paupių mikrorajone siaučia vandalai: atakos kartojasi kas keletą mėnesių | kl.lt

PAUPIŲ MIKRORAJONE SIAUČIA VANDALAI: ATAKOS KARTOJASI KAS KELETĄ MĖNESIŲ

Paupių mikrorajone – dar viena vandalų ataka. Šį kartą buvo nuverstas suoliukas ir betoninė šiukšliadėžė netoli dviračių tako Liepų gatvės link. Įtariama, kad piktavaliai pasidarbavo vėlų vakarą arba naktį, tad liko aplinkinių gyventojų nepastebėti ir nenubausti.

Kartojasi kas keletą mėnesių

Paupių bendruomenės vadovė Regina Baguckienė pasakojo, kad dar pirmadienį suoliukas ir šiukšliadėžė stovėjo savo vietoje. Tačiau antradienį viena gyventoja užfiksavo ir „Facebook“ paskyroje „Paupiai. Klaipėda“ pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti nuversta šiukšliadėžė ir suoliukas.

Iki šio įvykio buvo manoma, jog visi čia esantys suoliukai – betonuoti į žemę, tad niekas nesitikėjo, kad jie kada nors bus nuversti.

„Bet, kaip matyti iš nuotraukos, jie buvo tiesiog pastatyti. Svoris tų suoliukų – didžiulis, taip lengvai nepajudinsi, jie betoniniai. Vien gėlines kėlė du vyrai, tad manau, kad suoliuką pajudinti būtų reikėję daug jėgų. Bet, matyt, paaugliai buvo pilni energijos. Tai darosi ydinga ir neramu, nes pradeda kartotis kas keletą mėnesių, tad jau reikėtų kažką daryti. Suoliuką ir šiukšliadėžę pastatys į vietą, nes jų nesulaužė ir nesugadino. Bet pavasarį mes turėsime rengti talką tvarkant žiemos padarinius“, – sakė R. Baguckienė.

Visur kamerų nepastatys

Praėjusių metų gruodį pačių gyventojų rankomis įrengtas medinis takas ir aikštelė prie Dangės patyrė neregėtą vandalų ataką. Čia stovėję vazonai su pasodintomis eglutėmis buvo išvartyti, sulaužyti, vienas jų – nuridentas į upės meldus, taip pat nuversta skelbimų lenta, išlaužyta aikštelės danga.

Prie kiekvieno suoliuko neįmanoma kamerų pastatyti.

Po šio išpuolio Paupių bendruomenės vadovė kreipėsi į pareigūnus, tačiau sulaukė atsakymo, kad tyrimas pradėtas nebus.

„Rašiau prašymą ištirti įvykį, bet labai greitai gavau atsakymą, kad netirs. Atsakymas buvo labai juokingas, kad galbūt oro sąlygos viską sugadino. Neklaužadų ir nebūtų radę, nes neturime vaizdo stebėjimo kamerų“, – teigė pašnekovė.

Dėl vaizdo kamerų R. Baguckienė kartu su Paupių seniūnaite Rasa Arcišauskiene kreipėsi į savivaldybę ir atsidūrė ilgoje norinčiųjų eilėje.

„Jau geriau stovėsime eilėje ir lauksime, negu nieko nedarysime. Deja, tokie dalykai nedaromi greitai. Norinčiųjų yra daugiau negu galimybių. O ir prie kiekvieno suoliuko neįmanoma kamerų pastatyti“, – priminė R. Baguckienė.

Regina Baguckienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Išeičių yra

Viena išeičių – patiems gyventojams būti akylesniems ir stebėti teritoriją, taip pat paprašyti pareigūnų dažniau kvartale patruliuoti.

O nuverstus suoliukus veikiausiai bus prašoma ne tik pastatyti į vietą, bet ir įbetonuoti į žemę.

„Galbūt mums patiems reikėtų būti aktyvesniems ir vakare išeiti pasivaikščioti, apžiūrėti teritoriją, gal atidesniems būti ir dažniau pasižvalgyti pro langus. Kol kas nežinome, kokį sprendimą priimsime, bet manau, kad tie pasivaikščiojimai vakarais turės būti, nes kitaip turto neapsaugosime, per keletą mėnesių jau antras toks išpuolis“, – svarstė R. Baguckienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Efa

Atsisedo ant atloso ir nugriuvo ....nekokybiskas darbas ,juk turi buti sutvirtinti betonu o neikasti ....va kokie statybininkai

Ačiū

Didžioji "ekspertų-komentatorių" dalis, greičiausiai, net nežino, kur tie Paupiai, nežino, kad bendruomenės iniciatyva tvarkomos ir prižiūrimos erdvės atviros visiems miesto gyventojams. Čia nėra šlagbaumų, draudimo ženklų vaikščioti ar sėdėti, galima važiuoti naujai įrengtais dviračių takeliais, džiaugtis bundančia gamta... Visi piktavaliai ir kenkėjai, nesvarbu, kur jie siautėja, kokia forma, turi suprasti, kad yra svarbesnių dalykų gyvenime, nei laužyti, gadinti, šiukšlinti.

Impotencija valdzios didziule

Nu ka mieras,turi kiaušius?Ar giles!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS