Paupių rajonas nesulaukia dėmesio | kl.lt

PAUPIŲ RAJONAS NESULAUKIA DĖMESIO

Paupių rajono gyventojai tikina pavargę laukti, kol čia atsiras šaligatviai ar gatvių apšvietimas. Pasak žmonių, net pusė šio rajono arterijų nėra asfaltuotos, tad namus prieš du dešimtmečius šioje vietoje statę klaipėdiečiai tebesijaučia lyg gyventų ne mieste, o kaime.

Viso rajono gyventojų parašai

Raštus miesto valdžiai žmonės pradėjo rašyti dar 2007 m.

"Kai kurie, pasirašę dar pirmieji, jau spėjo numirti. Nuo to laiko dvi vaikų kartos užaugo. Niekas nesikeičia. Kreipiamės į visas valdžias ir išgirstame tą patį atsakymą – nėra pinigų", – pasakojo šio rajono gyventojas Raimundas Kaniauskas.

Po prašymu įrengti apšvietimą Paupių gyvenamajame rajone pasirašė Ryto, Rasos, Spindulio, Saulėtekio, Saulėlydžio, Naktigonės, Tylos, Barškių gatvių gyventojai.

"Tai visas rajonas iki pat Palangos plento, kuriame gyvena apie tris tūkstančius gyventojų. Nuo mūsų rajono iki senamiesčio nėra net trijų kilometrų. Tačiau esame pamiršti, atrodo, lyg būtume ne Klaipėdos gyventojai. Kai statėme namus, čia dar nieko nebuvo, patys privedėme elektrą, įrengėme nuotekų, vandens sistemas. Saulėlydžio gatvės gyventojai patys už savo pinigus asfaltą pasiklojo. Nebeturėjome kantrybės laukti, kiek galima. Asfaltu naudojasi visi rajono gyventojai, nes mūsų gatvė jungia kitas nedideles arterijas ir ja važiuoti yra kur kas arčiau", – teigė gyventojas.

Tiesa, prieš kurį laiką kelininkai atvažiavo ir nukrapštė pačių gyventojų pastatytus greitį slopinančius kalniukus.

"Žmonės už savus pinigus gatvę tiesė, niekas iš biudžeto nedavė. O kalniukus atvažiavo ir pašalino, esą nelegaliai įrengti buvo", – pasakojo gyventojas.

Kur gauti stulpų?

Saulėtekio gatvės seniūnaitė Rasa Arcišauskienė tikino suprantanti, jog miesto biudžetas nėra guminis.

"Bet verta priminti, kad šis rajonas plečiasi, gyventojų daugėja. Esame netoli Dangės upės vingio, ši vieta patraukli gyventi. Norime šiek tiek kitokio valdžios dėmesio. Mes gyvename lyg kaime, tenka prašinėti, kad nugreideriuotų gatves. Bet kantrybė juk nėra begalinė", – pastebėjo seniūnaitė.

Gyventojai piktinasi, kad tamsiose gatvelėse būta ne vienos vagystės.

"Kaimynai tarėsi, ar nevertėtų patiems bent keturias apšvietimo lempas įjungti. Elektros tiekimo operatorius mikliai sutvarkytų reikalą. Tik iškilo du klausimai, kas mokės už gatvės apšvietimą ir iš kur gauti apšvietimo stulpų? Mums keturių užtektų. Centrinėje miesto dalyje keičiami šviestuvų stovai. Kyla klausimas, o kur juos deda?" – vyrišką kaimynų pokalbį perpasakojo R.Kaniauskas.

Liepė laukti

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda žmonėms raštu atsakė, jog gyventojų vardijamos gatvės yra pasiūlytos įtraukti į 2019 m. investicinių projektų programą, numatant įrengti dangą, šaligatvius, lietaus nuotekas bei gatvių apšvietimą.

"Šiuo metu pagal 2018–2021 m. Infrastruktūros objektų priežiūros ir modernizavimo programą vykdomi daugiabučių namų kiemų apšvietimo projektavimo ir įrengimo darbai. Deja, nėra galimybių įrengti apšvietimo Ryto ir Saulėtekio gatvėse", – gyventojams aiškino L.Dūda.

Jis priminė, jog ne viskas taip blogai šiame rajone, – šiais metais bus vykdomas antrasis Joniškės gatvės rekonstrukcijos etapas, asfaltavimo darbai numatyti ir Šienpjovių gatvėje.

Tačiau L.Dūda gyventojų idėjos patiems įsirengti apšvietimo stulpus iš pradžių nepalaikė.

"Kuo gali baigtis reikalai su elektra, visi mes nujaučiame. Tie išmontuojami apšvietimo stulpai juk yra seni. Jiems reikia elektros kabelio, projekto, elektros energijos tiekėjo sutikimo ir, galų gale, įmonės, kuri kvalifikuotai tai padarytų", – pastebėjo L.Dūda.

Investuoja patys gyventojai

Priminus, kad gyventojams, kurie patys savo lėšomis imasi asfaltuoti gatves, miesto valdžia galėtų ranką pabučiuoti, Miesto ūkio departamento vadovas tarstelėjo, jog ne tik jiems.

Ir man galima ranką pabučiuoti.

"Ir man galima ranką pabučiuoti. Aš pats su kaimynais dėjausi, kad mūsų gatvė būtų asfaltuojama. Patys įrengėme apšvietimą. Gerų darbų pavyzdžių galima rasti. Miestas sutaupė labai daug. Kalbant teoriškai, stulpų tikrai rastume. Išmontuotas atramas rangovas atiduoda į metalo laužą, o mums grąžina pinigus. Bet jei būtų parengtas projektukas, tai nėra sudėtingas dalykas, galėtume galvoti apie apšvietimo stulpų įrengimą. Jei gyventojai to imtųsi, miestas jau tikrai rastų pinigų sumokėti už elektrą", – garsiai svarstė L.Dūda.

Panašu, jog lėšų miesto biudžete Paupių rajono apšvietimui neatsiras. Aiškinama, jog dažniausiai kvartalo problemos sprendžiamos kompleksiškai.

"Turėtų būti numatytos ir dangos, ir apšvietimas, kitos komunikacijos. Šis rajonas laukia savo eilės ir kažkada sulauks", – aiškino L.Dūda.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Be komentarų

Mieli SLENGIŠKIAI, Va kokia nuomonė, va kokie komentarai laukia jūsų prisijungus prie KLAIPĖDOS. Bėgdami nuo vilko, ar tik neužšoksite ant meškos?

Dėstytojas

dekokite Valstybei ir verslo kolegijai, dėl jos egzistavimo tvarkoma infrastruktūra tankiai ir punktualiai kursuoja autobusai, kitaip būtų Gargzdų rajono Sendvario apylinkės kaimas.

petras

paupiai va tegu ir susirenka pinigus ir pasidaro. kaip tai daro klaipedieciai savo Klaipedai. ner ko ziuret i svetima kisene kaip vagims
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS