Paupiuose sutvarkė akį rėžiančią vietą | kl.lt

PAUPIUOSE SUTVARKĖ AKĮ RĖŽIANČIĄ VIETĄ

Paupiuose iškilęs šiukšlynas prie privataus pastato tiesiog bado akis. Vėjo nešiojamos šiukšlės sklando visame parke. Neabejingi gyventojai neiškentę nutarė kreiptis į pastato savininką. Šis ėmėsi kuo skubiau tvarkyti sąvartynu virtusią aplinką.

Įsikūrė asocialūs asmenys

Avarinės būklės pastatas yra Jaunystės gatvėje. Jame niekas negyvena jau ilgą laiką.

Pasak Paupių seniūnaitės Rasos Arcišauskienės, policijos pareigūnai, Klaipėdos savivaldybė ir pats savininkas į gyventojų prašymą sureagavo.

"Tai yra privatus sklypas, nekilnojamojo kultūros paveldo objektas. Savininkas nusipirko ten esantį pastatą. Tačiau šiuo metu jame gyvena asocialūs asmenys, kurių neįmanoma išprašyti. Susisiekiau su policija, jie žadėjo šią savaitę kartu su Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistais važiuoti į vietą ir kalbėtis su asmenimis, kurie ten daro "tvarką", – sakė R.Arcišauskienė.

Feisbuke seniūnaitė gyventojams priminė, kad dar visai neseniai, 2020-ųjų kovą, per audrą ant minėto pastato buvo užgriuvęs medis.

"Norėjosi padėti to namo šeimininkams. Deja, atsidėkojimas toks – Paupių parke atsirado šiukšlynas", – mintimis feisbuke dalijosi R.Arcišauskienė.

Norėčiau, kad žmonės išmoktų, jog tvarkytis reikia ne tik savo kieme, bet ir kitur, kad visa aplinka būtų graži ir kad žmonės džiaugtųsi vieta, kurioje gyvena.

Prasidės statybos

Pasirodžius įrašui socialiniame tinkle, pašnekovei paskambino ir pats pastato savininkas Ričardas, kuris patikino, kad greitai turėtų prasidėti pastato remontas.

"Tai yra ne šeimininko, o kitų žmonių kaltė. Tas namas nenaudojamas, jame niekas negyveno jau daugelį metų. Savininkas ruošiasi sutvarkyti pastatą. Dalį šiukšlių jau išvežė iš jo vidaus. Jeigu tvarkysis, aš tikrai džiaugsiuosi. Norėčiau, kad žmonės išmoktų, jog tvarkytis reikia ne tik savo kieme, bet ir kitur, kad visa aplinka būtų graži ir kad žmonės džiaugtųsi vieta, kurioje gyvena", – vylėsi seniūnaitė.

Išvežė daug šiukšlių

Savininkas pasakojo, kad pastatą įsigijo praėjusių metų rudenį.

"Esu labai "šviežias" šio pastato savininkas. "Augintinius" nusipirkau kartu su šiuo pastatu. Įprastai nakvoja vienas žmogus, bet jis turi draugų. Kadangi esu užsiėmęs, juos išvaryti nelengva, nes vėl grįžta atgal. Nors jie – nepiktybiniai. Pastatas yra avarinės būklės. Greitai išsiimsiu statybos leidimą, po mėnesio ar kelių jį gausiu, ir pradėsiu statybas. Tame pastate yra labai daug sovietinio palikimo, todėl darbo pradžia bus buldozeriu. Tada nebeliks žmonėms pastogės ir man nereikės su jais kariauti. Jau išvežiau labai daug šiukšlių, bet kadangi jų tiek daug, nelabai matyti, kad sumažėjo. Tačiau manau, kad netrukus vaizdas bus kiek kitoks, neberėš akių einant pro šalį", – kalbėjo Ričardas.

Savininkas taip pat teigė, kad jam pavyko susitarti, jog nešiukšlintų ir patys pašiūrės gyventojai.

"Aš į policiją nesikreipiau. Viską sprendžiu ne karu, o civilizuotai", – tikino savininkas.

Savo atsakomybės Ričardas nesikrato ir tvarko apdergtą aplinką savo rankomis. Jo teigimu, įsigijęs pastatą išvežė net devynias priekabas šiukšlių.

Savaitės viduryje seniūnaitė R.Arcišauskienė, važiuodama pro Jaunystės gatvę, pasidžiaugė, kad teritorija jau sutvarkyta, neliko nė vienos šiukšlės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

sutvarkė ir pavadins

Akį Draskančia Aikšte. Vėliavą iškels. Daugiaspalvę.

ruskiui

prie ruskio gėrei, suprantama, virtai zombiu ir jokių šansų tapti žmogumi.

Anonimas

Prie ruso nebuvo geriau, bet bent jau tvarka buvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS