Pavojingas šuo „pakeitė“ veislę | kl.lt

PAVOJINGAS ŠUO "PAKEITĖ" VEISLĘ

Valdininkų planuotas vieno pavojingo uostamiesčio šuns paėmimo laikinai globai ar net konfiskacijos scenarijus pakrypo netikėta linkme.  Augintinis liks pas šeimininkus, nes paaiškėjo, kad keturkojis nepriklauso pavojingų šunų veislių grupei.

Davė laiko susitvarkyti

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys priminė, kad praėjusį mėnesį iš Šilutės plente esančio daugiabučio namo gyventojų buvo gautas skundas esą pavojingą keturkojį turintys žmonės girtauja ir nesirūpina gyvūnu.

Reido metu bute iš tiesų buvo rastas šuo, kuris nebuvo paskiepytas, o jo šeimininkai neturėjo leidimo laikyti augintinį. Tąkart teigta, kad augintinis yra amerikiečių Stafordšyro terjeras, o ši veislė priskirtina pavojingoms.

Tada Klaipėdos savivaldybėje sudaryta speciali komisija nusprendė, jog dėl pažeidimų pavojingas šuo turi būti paimtas laikinai globai. Šuns šeimininkei buvo skirta 300 litų bauda nekonfiskuojant gyvūno.

"Keturkojo savininkei pasiūlėme su šunimi atsisveikinti savo noru ir suteikėme laiko pasitaisyti", – kalbėjo poskyrio vadovas.

Liks su šeimininkais

Anot jo, vėliau ekspertė, priklausanti sudarytai specialiai savivaldybės komisijai, sprendžiančiai pavojingų keturkojų laikymo namuose klausimus, nustatė, jog Šilutės plento daugiabučio namo bute laikomas augintinis iš tikrųjų yra bokserio ir biglio mišrūnas.

"Vakar moteris atnešė išvadą, jog šuo nėra pavojingas. Ekspertė pirmame svarstyme nedalyvavo. Tik po to apžiūrėjusi šunį konstatavo faktą, kad jis nėra veislinis. Ir šuns dokumentuose jau įrašyta, jog jis yra mišrūnas. Be to, augintinį šeimininkė jau paskiepijo", – kalbėjo pašnekovas.

Moteris kaltę pripažįsta ir sutiko sumokėti baudą, tačiau paprašė, kad dėl sunkios finansinės padėties pinigus galėtų atiduoti ne iš karto.

"Kai paaiškėjo, kad keturkojis nepriklauso pavojingų veislių grupei, jo paėmimas laikinai globai neteko prasmės. Be to, moteris pažadėjo savo šunimi rūpintis atidžiau. Savininkė sakė, kad beveik aštuonerių metų šuo yra ligotas ir, tikėtina, gyvena paskutinius mėnesius", – teigė V.Valys.

Skundžiasi lojimu

Pasak jo, pastaruoju metu buvo gauti ir keli kiti gyventojų skundai, jog kaimynams trukdo aplinkinių šunų lojimas.

"Šuns prigimtis yra loti. Tačiau jei skundžiasi net keli kaimynai, jog triukšmas labai didelis ir nesiliauja naktį, reaguojame į pranešimus. O jei matome, kad padėtis tikrai rimta, šuo sukelia nepatogumų ir drumsčia ramybę – keturkojų savininkams taikome poveikio priemones", – tvirtino V.Valys.

Jo teigimu, pasitaiko ir priešingų situacijų, kai kaimynai tokiais būdais – skųsdami vieni kitus – sprendžia asmeninius konfliktus, o augintinis būna visiškai nekaltas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Amstaff

Mane tai isvis jau uzkniso kai ziuredami i popiergalius sprendzia kuris pavojingas o kuris ne, pinciariai dau agresyvesni uz stafus, bull terjerus, pitus, argentinos dogus ir t.t. Kaip seimininkas isaukles (nesvarbu kokios veisles suo) toks ir bus, dabar uz kvailu zmoniu klaidas turi kenteti sunys...

Geriausia

Butu laikyti pliusinius sunis- tada nebutu problemu nei seimininkei, nei kaimynams, nei savivaldybei...

.

nuo kada mišrūnai pavojingesni už veisliniuS? Jeigu tu veislinį kaip žudiką auginsi tai jis ir užaugs viską puolančiu.. Taip pat ir su mišrūnu.. O jeigu abu normaliai auginsi, tai normalūs ir užaugs..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS