Pempininkų bibliotekoje atgaivintas proto sporto klubas | kl.lt

PEMPININKŲ BIBLIOTEKOJE ATGAIVINTAS PROTO SPORTO KLUBAS

Po dvejų metų į Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinį sugrąžinti atminties bei dėmesio lavinimo mokymai suaugusiesiems. Nurimus pandemijai, pirmajame gyvame susitikime klaipėdiečiai klausė paskaitos apie streso valdymą.

Proto sporto klubas, kaip teigė jo įkūrėja, Pempininkų bibliotekos edukatorė Jūratė Mirauskytė-Karvelienė, susikūrė dar 2018 m. I.Kanto viešojoje bibliotekoje.

Kaip tik tuo metu buvo vykdomas projektas "Sveikatos kultūros barometras", kurio viena sudedamųjų dalių ir buvo atminties bei dėmesio lavinimo mokymai, skirti suaugusiems.

Gyva klubo veikla nutrūko, kai prasidėjo pandemija. Tada vadinamasis proto sportas tapo dar aktualesnis nei iki tol, nes prasidėjo sėdėjimo namie ir darbo nuotoliniu būdu era, kuri psichologiškai vargino žmones.

Karantino laikotarpiu atmintį lavinti imta nuotoliniu būdu, skelbiant specialius pratimus bibliotekos internetiniame puslapyje bei "Facebook" paskyroje, tačiau dabar pagaliau vėl sugrįžta į realius mokymus.

Pirmąją gyvą paskaitą "Stresas kasdienybėje: kaip padėti sau" vedė Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro psichologė Dovilė Kavaliauskaitė.

Lektorė paskaitos metu auditorijai pateikė daug kasdienių stresinių situacijų pavyzdžių bei veiksmingų metodų, kaip jas suvaldyti.

Per paskaitą buvo supažindinta, kas yra stresas, kokie jo veiksniai, kada stresas yra traktuojamas kaip normalus, adaptyvus, o kada reiktų susirūpinti.

"Stresas yra nespecifinė mūsų organizmo reakcija į bet kokį iššūkį", – tikino D.Kavaliauskaitė.

Klaipėdiečiai kas antrą antradienį kviečiami į Pempininkų biblioteką, kurioje vyks ne tik paskaitos, bet ir sporto užsiėmimai bei dar daug veiklų, padėsiančių lavinti kūną ir protą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS