Perėjoje per geležinkelį – kliūtys klaipėdiečiams | kl.lt

PERĖJOJE PER GELEŽINKELĮ – KLIŪTYS KLAIPĖDIEČIAMS

Klaipėdiečiai, į Poilsio parką einantys per geležinkelio perėją ties Parko ir Stadiono gatvėmis, pastaruoju metu susidūrė su netikėta kliūtimi – dalis perėjos – nuardyta, žmonėms tenka žirglioti per bėgius.

Perėja yra labai judri, ja kasdien į stotelę prie Klaipėdos universiteto skuba daugybė žmonių, kiti ja iš Vitės kvartalo eina į parką arba iš Kretingos gatvės pusės pėdina link jūros.

Perėja yra apsaugota nuo nelaimių – užtvarai neleidžia į ją pėstiesiems išbėgti netikėtai, o tarp trijų geležinkelio bėgių šakų nutiestas betoninis takas, todėl dviratininkai, mamos su vežimėliais, neįgalūs ratukais judantys žmonės ją įveikdavo nesunkiai.

Vieną dieną be jokio įspėjimo žmonės susidūrė su kliūtimi. Per vienus geležinkelio bėgius tapo neįmanome pereiti. Kažkas nuardė taką, todėl perėję dvejus bėgius žmonės turi sustoti ir pabandyti susigaudyti, kaip įveikti trečiuosius.

Ypač nemaloni ši naujiena būna neįgaliems žmonėms ir vežimėlius su mažyliais stumiančioms mamytėms.

Viena klaipėdietė bandė padėti ratukuose sėdinčiam žmogui, bet jos jėgos buvo per menkos perkelti vežimėlį su paeiti negalinčiu vyru. Padėjo Stadiono gatve automobiliu važiavę  vyrai. Jie atsitiktinai pamatė moters ir neįgaliojo vargus, sustabdė mašiną ir nuskubėjo pagelbėti.

Galima tik įsivaizduoti, kas būtų atsitikę, jei tuo metu būtų atvažiavęs traukinys.

Neįgalusis tikino nematęs, kad takas nuardytas. Jei prieš užvažiuodamas ant tako, dar visai neseniai leidusio patogiai pasiekti parką, būtų pamatęs netikėtą kliūtį, būtų likęs Stadiono gatvėje. Kai įveikė didesniąją tako dalį, apsisukti buvo nepatogu ir net pavojinga.

Panašiai atsitinka ir jaunoms moterims stumiančioms vaikų vežimėlius. Pernešti per bėgius vežimėlį su kūdikiu – labai pavojinga.

"Kas ir kodėl taip padarė? O svarbiausia, kada bus sutvarkyta ši perėja?" – socialinių tinklų bendruomenės paskyroje klausinėjo Vitės kvartalo gyventojai.

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" atstovas Gediminas Petrauskas paaiškino, kad šiuo metu ruože Giruliai–Klaipėda vyksta planiniai geležinkelio remonto darbai.

Siekiant užtikrinti traukinių eismo saugumą, remonto metu keičiama visa kelio konstrukcija, todėl nuo kelio Parko gatvėje nuimtos pėsčiųjų perėjimo plokštės.

"Šias plokštes planuojama atstatyti iki lapkričio 5 dienos. Atsiprašome gyventojų, kurie dėl vykdomų remonto darbų patiria nepatogumų", – teigė G.Petrauskas.

Aplinkinių kvartalų gyventojai nesupranta, kodėl apie netikėtą kliūtį geležinkelininkai negalėjo pranešti palikdami prie perėjos įspėjimą.

Geležinkeliečiai pažado netesėjo. Pirmadienį, lapkričio 8 dieną, perėja vis dar nebuvo sutvarkyta.

GALERIJA

  • Perėjoje per geležinkelį – kliūtys klaipėdiečiams
  • Perėjoje per geležinkelį – kliūtys klaipėdiečiams
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kaip tik

geriau padarytų perėją ir sutvarkytų kad būt patogiau žmonėms. Kai nepatogu tai ir pavojimnga. Prie ruso vietoje dabartinio viaduko buvo paprasčiausias asf.kelias kertantis geležinkeli.Ir nieko. Na koki girtuokli ar savižudi kai kada pervažiuodavo tai čia jų reikalas. Dabar ka tiktais daugiau draudimų, baudimų ir reikalavimų paklust lygtais tos nelaimės vyksta ištisai. Šiuo metu nuolat žmonės miršta dėl nesuteiktų planinių operacijų ir kitos medicinos paslaugų nebuvimo - tuo rūpinkimės

Ten

seniausiai žadėjo panaikinti perėja. O ji dar gyva.

Teisybe

prasta-,vargetoms,vargso dalia....uosto dulkes ir smarve,stalino laikais tiesti saligatviai ir stuksantys tarybiniu laiku elektros stulpai.....uch ir stipra valstybe isejo....ir tik per 30 metu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS