Perspėja klaipėdiečius: fontanų vanduo – ne maudynėms | kl.lt

PERSPĖJA KLAIPĖDIEČIUS: FONTANŲ VANDUO – NE MAUDYNĖMS

Įkaitus orams, klaipėdiečiai kone kasdien skuba pasigrožėti miesto centre šokančiais vandens fontanais. Kol tėveliai sėdi ant suoliukų, vaikai pramogauja, pliuškendamiesi iš fontanų trykštančiu vandeniu.

Taip elgdamiesi gyventojai visiškai nepaiso uostamiesčio savivaldybės specialistų įspėjimų dėl šiame vandenyje esančių cheminių medžiagų, nuo kurių gali pasireikšti alerginė reakcija.

Kartais šiuo vandeniu girdomi ir jame maudomi keturkojai, kojas plauna praeiviai. Buvo pastebėti ir fontanuose besiprausiantys benamiai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai paaiškino, kad fontanai nėra pritaikyti maudymuisi, tam tikslui patariama rinktis kitas vietas, pavyzdžiui, jūrą.

"Fontanuose naudojamas chloras bei PH reguliatorius. Tai reikalinga siekiant, kad vanduo greitai neužsiterštų ir nebūtų gadinama fontanų įranga. Nors naudojamos medžiagos yra sertifikuotos, jų koncentracijos yra saugios bei atitinka higienos normas, jautresniems žmonėms visgi gali pasireikšti alerginės reakcijos, be to, fontanai nėra pritaikyti maudymuisi, jų vanduo nėra tikrinamas pagal maudykloms keliamus reikalavimus, tad Klaipėdos savivaldybė kviečia fontanais grožėtis, o maudymuisi rinktis kitas vietas, kurios yra tam pritaikytos", – nurodė specialistai.

Sveikatos specialistai tikino, kad fontanuose, kaip ir baseinuose, taip pat gali tykoti grybelis ar kitos odos ligos.

Tad žaisti ir gaivintis fontanų vandeniu nėra visai saugu.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Onė

Tai manau tas bėgantis vanduo keičiasi kaip duše.tai kas per problema, baseine na gal ir nekažkas bet po fontano srove????

Anonimas

Vakar pro sali ejau priesais vetrunge kur yra fontanas + mini baseinas. Vaikai maudosi, o vanduo turi kazkokiu tepalu/rudziu..

salin diskriminacija!

po benamiu prausimosi jokiame fontane nesigaivincia..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS