Pėstiesiems uostamiestyje – modernios perėjos: atitiks aukščiausius saugumo reikalavimus | kl.lt

PĖSTIESIEMS UOSTAMIESTYJE – MODERNIOS PERĖJOS: ATITIKS AUKŠČIAUSIUS SAUGUMO REIKALAVIMUS

Klaipėdoje atsiras modernios, šviesoforais reguliuojamos ir aukščiausius saugumo reikalavimus atitinkančios perėjos. Įvykus viešųjų pirkimų procedūroms, aiškėja, kiek pinigų joms teks išleisti.

Šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos veiks daugiausia gyventojų nusiskundimų sulaukusiose vietose.

Viena tokia perėja bus įrengta Taikos prospekto pradžioje, ties septintu numeriu pažymėtu namu. Perėja tarp Senojo turgaus ir Sausio 15-osios gatvės sankryžos mieste yra nuo seno. Šioje vietoje pėstiesiems tenka kirsti net kelias eismo juostas. Todėl ir buvo priimtas sprendimas čia įrengti šviesoforu reguliuojamą perėją.

Klaipėdos savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą laimėjo įmonė "Maniga". Techninio perėjos darbo projekto vertė – 7 tūkst. eurų be PVM. Pačios perėjos įrengimo darbai atsieis apie 11 tūkst. eurų be PVM. Su mokesčiais šiems darbams teks išleisti 21,6 tūkst. eurų.

Dar viena šviesoforu reguliuojama perėja atsiras ties Taikos prospekto ir Debreceno gatvių sankryža. Su projektavimu šios perėjos įrengimo darbai atsieis 22,8 tūkst. eurų.

Dar viena vieta, kur bus šviesoforu reguliuojama perėja, – ties Baltijos prospekto 103 numeriu pažymėtu namu.

Keturias eismo juostas kertanti perėja kainuos 23,2 tūkst. eurų su PVM.

Dubysos gatvėje, ties "Švyturio" arena, taip pat žadama įrengti šviesoforu reguliuojamą perėją. Tai kainuos 21,6 tūkst. eurų.

Šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos norima ir Šilutės plente, ties sankryža su Svajonės gatve. Įrengti šią perėją bus brangiausia – ji atsieis 28,3 tūkst. eurų su mokesčiais.

Šią vasarą Šilutės plente, ties buvusia Ledo arena, jau pradėjo veikti šviesoforu reguliuojama pėsčiųjų perėja.

Sutartyje numatytas penkerių metų garantijos laikotarpis atviroms konstrukcijoms ir kitiems darbams, 10 metų – paslėptiems elementams, 20 metų garantijos laikotarpis numatytas paaiškėjus tyčia paslėptiems defektams.

Sutartis su rangovu galios iki kitų metų rugsėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimui

Šaligarvių nėra ir Klemiškės gatvėje, kuri nuo seno priklauso miestui. Dabar joje dar ir daugiačius pradėjo statyt.

Ką dar isigalvosit?

Ką tik paklotus dviračiu takus keisti ar kokia Smiltynės perkėlos teritoriją perdažyti? Kodėl nedirbate darbų kurie būtinai reikalingi o užsiimate belekuo?

Anonimas

Rasa cia kalba eina apie MIESTA ! PRIE KO CIA KAIMAS ?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS