Petardoms Atgimimo aikštėje – draudimai | kl.lt

PETARDOMS ATGIMIMO AIKŠTĖJE – DRAUDIMAI

Šiemet per didžiąsias metų pabaigos šventes naudoti pirotechnikos priemonių negalėsime ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštėje bei jos prieigose.

Vakar posėdžiavusi miesto taryba be svarstymų, beveik vienbalsiai, susilaikius vos vienam nariui, pritarė draudimui petardas ir fejerverkus naudoti pagrindinėse miesto aikštėse kalėdiniu ir naujamečiu laiku. Toks draudimas galios nuo gruodžio 1-osios iki kitų metų sausio 10 d.

Iki šiol penkerius metus zona be pirotechnikos buvo tik Teatro aikštė. Uždara, vaikų gausiai lankoma erdvė nėra tinkama pirotechnikai. Su tuo miestiečiai sutiko ir susitaikė.

Šių metų naujovė tokia erdve be pirotechnikos paskelbti ir kur kas atviresnę Atgimimo aikštę pasiūlyta atsižvelgiant į Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės organizuojamus renginius, kurių dauguma vyksta būtent šioje aikštėje.

Atgimimo aikštė nuo rudens pradžios yra tapusi laisva, atvira jaunimo erdve, joje vyksta diskusijos, jaunųjų atlikėjų koncertai, kūrybinės dirbtuvės, kino seansai.

Uždraudus naudoti pirotechniką siekiama užtikrinti renginio dalyvių ir žiūrovų saugumą. Toks draudimas nebūtų taikomas renginių organizatoriams.

Panašu, kad šventinė pirotechnika bus draudžiama tik pačioje Atgimimo aikštėje iki artimiausių rotušės ir viešbučio pastatų.

Pateikta tarybos svarstymui schema rodo, kad plotai prie Klaipėdos muzikinio teatro, Danės gatvėje, ant Biržos tilto bei prie paminklo "Arka" nepatenka į šią zoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS