Planas – baigti remontą iki Kalėdų | kl.lt

PLANAS – BAIGTI REMONTĄ IKI KALĖDŲ

Mogiliovo ir Smiltelės gatvių sankryžoje kapitalinį remontą, esant palankiems orams, viliamasi užbaigti iki Kalėdų, o vėliausiai – kitų metų pavasarį. Nepaisant šių darbų, automobilių eismas vis tiek vyks, nors ir su tam tikrais trukdžiais.

Dar rugpjūtį buvo kilę nesklandumų dėl to, kad kelis mėnesius darbai čia apskritai nevyko. Tam trukdė dirbantiems rangovams nepavaldūs Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) neatlikti darbai. Juos atlikus, remontas tęsėsi.

Pasak bendrovės „VVARFF“ Kelių tiesimo padalinio vadovo Tomo Kimbirausko, iššūkių vis dar yra.

„Iššūkių visada yra, rengiant tokias dideles ir sudėtingas sankryžas, kaip Mogiliovo ir Smiltelės, kadangi ten vyksta didelis veiksmas, yra intensyvi gatvė. Orai irgi mums nepadeda, atėjo ruduo – lietus, drėgmė, bet stengiamės kiek įmanoma greičiau viską padaryti. Vieną Mogiliovo gatvės pusę esame jau išasfaltavę ir viena šios gatvės puse „paleidę“ eismą“, – sakė pašnekovas.

Jis taip pat pridūrė, kad šiuo metu ruošiami pagrindai antrai Mogiliovo g. pusei. Taip pat jau yra įrengtos lietaus nuotekų komunikacijų sistemos, ruošiamasi kitiems numatytiems darbams.

„Įrengsime pagrindus, susidėsime bortus ir tada planuojame išasfaltuoti antrąją gatvės pusę, pakloti pagrindą ir apatinį asfalto sluoksnį. Tada būtų galima iš dalies „paleisti“ eismą. Tikiuosi, jeigu orai nebus labai blogi, nesubjurs, neužšals, iki Kalėdų, padarysime“, – teigė T. Kimbirauskas.

Jeigu nepavyks darbų užbaigti iki Kalėdų, jie bus nukeliami į kitus metus.

„Gal ne šimtu procentų, galime nespėti uždažyti juostų, nes tam reikia teigiamos oro temperatūros, gali būti, kad viršutinio sluoksnio neužklosime, tų paskutinių keturių centimetrų, tad paliktume šiuos darbus tikriausiai pavasariui, o eismą žiemai „paleistume“ per tuos pagrindo sluoksnius“, – sakė Kelių tiesimo padalinio vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Aivaras

Gyvename Kalotėje tai čia atvažiuoja žmogelis su keliais kibirais asfalto įsipylęs, su lopeta išmėto į didžiąsias , pabrėžiu,- į didžiąsias duobes ir šita pačia lopeta prispaudžia. Na tai laiko iki pirmo gero lietaus. Arba užlipo skyles , kurios kelio viduryje o prasilenkdamos mašinos turi raulioti po didžiausias duobes kelio pakraščiuose. Negi neatliekama jokia darbų priežiūra, ar galima taip niekais paleisti skirtus pinigus. Kas atsako už atliktų darbų kokybę, pagaliau ar verta iš viso mokėti už tokius darbus be jokios naudos o tik dėl akių dūmimu. Kur iškeliauja pinigai ?

Dar daug problemų.

Šiaip tai susidaro toks įspūdis, kad visus klausimus susijusius su kelių , kiemų rekonstrukcijos iš atlieka visiški bemoksliai, negebantys ir neturintys jokių vizijų. Dabar vyksta intensyvūs darbai Baltijos prospekte. Klausimas,- ką visi šie darbininkai- bitelės veikė visą vasarą, kad tik dabar pradėjo normaliai dirbti. Priprojektuoyos kažkokios niekam nereikalingos žalios juostos, kai tuo tarpu žmonės neranda, kur grįžę po darbo mašinas pasistatyti. Nėra vientiso normalaus klojinio o kažkokie padriki lopai. Kada pagaliau išmoksime normaliai mąstyti ir dirbti. Kad žmonėms, po tokių rekonstrukcijų ,nereikėtų po purvą klampoti, kad būtų galima išeiti su vaiko, ar neįgalaus žmogaus vežimėliu, visur privažiuoti ir parkelyje prie namų pasėdėti ant suolelio.Kurių dabar taip sunku besurasti. Reiktų peržiūrėti autobusų kursavimo kryptis, kad jie tarnautų žmonėms ir būtų pasiekiami atokesnėse gatvėse ne vien centre.

Pasipiktinusi gyventoja

Nu kas per nevykėliai, vasara kai palankiausias oras ir sąlygos stovi nejudinama, dabar toks nepatogumas yra sudaromas gyventojams nu taip pikta. Kur parašyti kokį skundą ar ką padaryti su jumis nevykėliais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS