Planas – įrengti žuvų iškrovimo vietą | kl.lt

PLANAS – ĮRENGTI ŽUVŲ IŠKROVIMO VIETĄ

Pontoninės prieplaukos ir elektrinė gervė, padėsianti iš laivų iškelti žuvis, prie Pilies tilto veikiausiai atsiras jau per šiuos metus. Prieš pat Vasario 16-osios šventę nuotoliniu būdu vykusiame susitikime aptartos būsimo projekto sąlygos.

Susitikime dalyvavę Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pavaduotojas Arūnas Barbšys, Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė ir biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Olegas Mariničius nusprendė, kad projektas bus perkamas artimiausiu metu.

Tikimės, kad per šiuos metus viskas bus padaryta.

"Strateginiame veiklos plane numatyta, kad "Klaipėdos paplūdimiai" ruošiasi paskelbti pirkimą, kad būtų suprojektuota ir pastatyta žuvų iškrovimo vieta. Ten būtų pontonai, prie kurių priplauktų laivai, ir elektrinė gervė, kuri iš jų iškeltų žuvis ant krantinės. Aptarėme, kokios tos sąlygos būtų, kad "Klaipėdos paplūdimiai" galėtų pradėti pirkimą. Taip pat kreipsimės į Žemės ūkio ministeriją, kad iš dalies ar su savivaldybės prisidėjimu kompensuotų iškrovimo vietos įrengimą. Patį pirkimą vykdys artimiausiu metu. Tikimės, kad per šiuos metus viskas bus padaryta", – teigė A.Barbšys.

Arūnas Barbšys. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasak "Klaipėdos paplūdimių" direktoriaus O.Mariničiaus, strateginiame veiklos plane numatyta, kad žuvų iškrovimo vietai prie Pilies tilto įrengti bus skirta apie 94 tūkst. eurų.

Į šią sumą įeis projektavimas, gervės pirkimas, instaliacija, pontonų gamyba ir jų pastatymas.

"Pontoninė prieplauka susidės iš trijų pontonų, kiekvienos ilgis – penki metrai, bendras ilgis sieks 15 metrų. Ant vieno pontonų bus sumontuotas žvejams skirtas persirengimo namelis, o virš pontonų bus gervė", – paaiškino O.Mariničius.

Žuvų iškrovimo vieta bus prie Pilies tilto, šalia  senosios Smiltynės perkėlos pastato.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Reikia elektrinės gervės. Pablogėjus santykiams su artimais ir tolimais galimais partneriais, gervės mums neparduos. Reikia statyti gervių gamyklą.

TV PAGALBA

30 metu statome savo zvejybini laivyna, o kai daejo iki vietos zuviai krauti laivyno tai nebera... Ji reanimuoti reikia.

kuo čia girtis

visko jau buvo pristatyta,aukciono statyboms išmesti pinigai,viskas nuėjo šuniui ant uodegos,kai žuvų neliko,tada ten jas iškraus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS