Planuose – fasado tvarkymo darbai | kl.lt

PLANUOSE – FASADO TVARKYMO DARBAI

Pastate, esančiame Tiltų gatvėje 1, nesibaigia tvarkymo darbai. Nors du etapai jau baigti, dėl trečiojo nepatvirtintas dalinis finansavimas. Jį gavus, bus skelbiamas rangovų konkursas.

Konkursą laimėję rangovai užbaigs fasado tvarkymo darbus, o po to į savo vietą ant pastato fasado veikiausiai sugrįš ir restauruotas uostamiesčio simbolis – berniukas.

Pirmasis darbų etapas vyko 2021 m., tada buvo sutvarkytas stogas, o nuo fasado nuimtas Klaipėdos simbolis. Miesto savivaldybė prisidėjo prie šito etapo darbų net 59 900 eurų.

Antrasis etapas – pastato pamatų sutvirtinimas – vyko praėjusiais metais, nors turėjo startuoti 2022-aisiais. Bet, kaip tvirtino Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška, tąkart nebuvo rasta rangovų. O iš savivaldybės buvo prašoma per 63 tūkst. pamatų sutvirtinimui.

„Tiltų g. 1 name atliktas stogo dangos remontas ir 2023 metais atlikti avarinės grėsmės pašalinimo darbai – sutvirtinti pamatai“, – teigė pastatą administruojančios bendrovės „Paslaugos būstui“ direktorė Rasa Rimaitė.

Ji taip pat patvirtino, kad jau kreiptasi į savivaldybę dėl dalinio finansavimo kitam darbų etapui.

„Kol neturime patvirtinimo dėl finansavimo užtikrinimo, negalime skelbti konkurso“, – sakė R. Rimaitė.

Paveldosaugos skyriaus vedėjas V. Juška taip pat patvirtino, kad Tiltų g. 1 administratorius pateikė paraišką Klaipėdos savivaldybės administracijai dėl šio pastato fasado tvarkymo dalinio finansavimo.

„Sudaryta darbo grupė išnagrinės visas pateiktas paraiškas ir pasisakys dėl konkretaus finansavimo skyrimo (taip pat ir Tiltų g. 1 pastato sutvarkymui)“, – tikino V. Juška.

Taip pat pažymima, kad Klaipėdos simbolis tebesaugomas bendrovės „Pamario restauratorius“ patalpose ir bus grąžintas tik ant sutvarkyto pastato fasado.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klpd.

Paaagaaaliauu..Šitas pastatas yra Klaipėdos miesto širdis. Buvęs pirmasis bankas..Todėl neburbuliuokit kad bus dedami miesto pinigai - kur Paveldas, ten galima atstatinėti tik autentiškai (toks įstatymas o ir gerai..:D), o tas velniškai daug kainuoja..Eilinis, ten gyvenantis miestietis tikrai nepaneš tokių išlaidų..Labai tikiuosi kad bus atkurtas ir bareljefas - ant herbo sėdintis berniukas kuris prie Kongo ir jo bachuriukų valdžios byrėjo kol visai subyrėjo..

Anonimas

kas gyvena tas lai ir moka !!! tai kada kitus privacius padesit tvarkyti ?

Deividas

Senamiescio gyventojai turi mokėti atskira mokesti fasadu bukles atstatymui nes tai miesto veidas. Jei neturi pinigu lai parduoda ir vaziuoja i blokinius bamus gyventi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS