Po atostogų laukia iššūkiai: uostamiesčio mokyklose ruošiamasi nuotoliniam mokymui | kl.lt

PO ATOSTOGŲ LAUKIA IŠŠŪKIAI: UOSTAMIESČIO MOKYKLOSE RUOŠIAMASI NUOTOLINIAM MOKYMUI

Po savaitės pasibaigs priverstinės mokinių atostogos, tačiau karantinas dėl viruso pandemijos veikiausiai dar nebus nutrauktas, todėl jau dabar Klaipėdos ugdymo įstaigose ruošiamasi nuotoliniam mokymui.

Klaipėdoje yra 92 švietimo įstaigos, tarp jų didžioji dalis – mokyklos.

Šiandien visos jos tuščios, išskyrus pavienius atvejus, kur į darbo vietą ateina kai kurių mokyklų vadovai ar kai kurie darbuotojai.

Nors mokyklų direktoriai ir kiti darbuotojai karantino metu į mokyklą ateiti neprivalo, nes jiems yra sudarytos galimybės dirbti nuotoliniu būdu, tačiau esą turi užtikrinti visus organizacinius dalykus, ruošiantis nuotoliniam mokymui, kai po savaitės moksleivių atostogos pasibaigs.

"Jei, sakykime, mokyklos vadovas namuose neturi prisijungimo prie elektroninio pašto ar kitų duomenų, jis į darbą ateiti privalo, nes elektroninės informacijos į paštą ateina labai daug ir operatyvios. Jei vadovas turi visus prisijungimus, gali dirbti ir namie. Tačiau jam pavesta organizuoti darbą ir, reikalui esant, jis gali iškviesti kai kuriuos darbuotojus į mokyklą, tačiau bendraujama turi būti individualiai, masinių posėdžių reikėtų vengti", – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Anot jos, karantino metu įstaigų darbas nesustojo, nes šiuo metu mokyklos turi labai daug užduočių, ruošiantis nuotoliniam mokymui, kuris, akivaizdu, bus neišvengiamas.

"Tam jau ruošiamasi. Tik problema, kad yra vaikų, kurie neturi išmaniojo telefono, kompiuterio ar planšetės. Nors Klaipėdos mieste, kur socialinė ekonominė situacija yra gana gera, tokių vaikų gal ir nėra labai daug. Žinoma, skolinsime kompiuterius, bet jei tų vaikų namuose nėra interneto, iš to kompiuterio nebus jokios naudos", – kalbėjo L.Prižgintienė.

Esant reikalui, kai kurie mokytojai pasirengę teikti individualias konsultacijas.

Švietimo skyriaus vedėja tikino, kad bus pasirūpinta visais vaikais, ypač socialinės rizikos šeimų atžalomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

karantinuotas

Kai kurie tėveliai labai peikė mokyklas (kad jose nieko neišmoko) ir troško patys mokyti savo ,,proto bokštus" namuose. Va, dabar būtų puiki proga įrodyti iki rugsėjo (kai/jei grįš į mokyklas), ko išmoko jų ,,atžalėlė(s)". Per pertraukas visi mokiniai naršo po internetą (tiksliau, niekais užsiiminėja) - tai geriau tegu naršo namie ir mokosi: ką prinaršys, tą ir mokės. Ir bus tėvukams aišku, kaip jo ,,kinderis" mokosi, ką geba, ko negeba ir t.t.

karantinuotam

Manau esi dar gan jaunas mokinys, o jei ir iš vyresnių klasių - tai keistas tavo požiūris. Man, kaip abiturientei, kuri nori nuo kitų mokslo metų studijuoti labai svarbu pabaigti kursą - juk jei viskas pasibaigs tarkim gegužę, teks laikyti egzaminus. O jaunesniems ne ką geriau - svarbu ir 6-oje ar 7-oje klasėje išmokti dalykai. Jei bus spragos - nesiseks vyresnėse klasėse. Reikia gyventi ne tik šia diena, bet ir ateitimi. Žinoma, kad namų mokymas tikriausiai nebus toks naudingas, bet vis naudingiau nei visiškai neišmokti ar nepakartoti jau išmoktų dalykų :).

karantinuotas

Balsuoju už, kad mokslo metai būtų baigti. Jau pakanka tų pažymių metiniam išvesti, o nuo rugsėjo galima bus pakartoti kovo-birželio nevestus dalykus. Norintys mokytis tegu patys mokosi - internete gausu info - kam tas mokytojas, vos susigaudantis, kaip dirbti nuotoliniu arba dar tik besigrabaliojantis, kaip dirbti. Per tuos likusius mėnesius gal ir išmoks ko nors, bet ar tai pakeis mokinių žinias?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS