Po ekspertų išvadų siūlo skubiai remontuoti Biržos tiltą | kl.lt

PO EKSPERTŲ IŠVADŲ SIŪLO SKUBIAI REMONTUOTI BIRŽOS TILTĄ

Dar pernai rudenį bendrovė "INHUS Engineering" Klaipėdos savivaldybei pateikė ekspertizės išvadas dėl prastos Biržos tilto būklės. Kuo skubiau rasti pinigų tilto remontui siūlo ir uostamiesčio politikas Arūnas Tuma, kurio iniciatyva turėtų būti svarstoma artimiausiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje.

Kad Biržos tilto situacija nėra gera, bet ji esą – ir ne avarinė, paaiškėjo dar praėjusį rudenį.

Ekspertizę atlikusios bendrovės apibendrinamosiose išvadose yra konstatuota, kad tilto perdangos konstrukcijos yra patenkinamos būklės.

Tačiau tilto būklė per pastaruosius trejus metus gerokai pablogėjo, šiuo metu tiltu galima leisti važiuoti viešajam transportui, kurio masė yra iki 20 tonų.

Taip pat iki to laiko, kol bus paaukštintas dešinysis prietiltis ir suremontuota gelžbetoninė gembė, transporto greitį rekomenduota apriboti iki 20 km/val.

Paviešinus šias ekspertizės išvadas, Klaipėdos miesto tarybos narys A.Tuma kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį bei Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininką Alvidą Šimkų, siūlydamas nedelsiant tęsti Biržos tilto remontą.

Politikas šį siūlymą pateikė išsamiai susipažinęs su Biržos tilto ekspertizės ataskaita.

"Matau tik vieną išeitį, reikia tęsti Biržos tilto remontą nedelsiant, nes paminėsiu tik dvi priežastis, o jų visą sąrašą (jame – 16 punktų – A.D.) pridedu prie šio rašto. Dėl esamų problemų automobilių greitį tiltu tenka riboti iki 20 km/val., o pakėlus tiltą susiduriama su ne viso jo pakėlimo nepatogumais plukdant "Meridianą". Prašau šį mano pasiūlymą svarstyti atsakingai ir įtraukti Biržos tilto remonto darbus į 2021 m. strateginį planą bei skirti lėšas 2021 m. biudžete", – siūlyme rašė A.Tuma.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, kad šių metų strateginiame veiklos plane buvo numatyta 15 tūkst. eurų tilto remonto projektui parengti.

"Šiuo metu yra rengiama projektavimo techninė užduotis, pagal kurią bus perkama tilto remonto projektavimo paslauga. Parengus projektą, bus nedelsiant planuojama pirkti Biržos tilto remonto darbus", – politikui atsakė I.Šakalienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

pensininkė

kad Klaipėdoje nėra pėsčiųjų kad reikėtų tiltą ir centrą palikti pėstiesiems juk visi mašinuoti nesvarbu kokio jo būklė svarbu mašina ir niekas nevaikšto tiks senukai su senutėmis ir vaikai bet ir tuos tėveliai vežioja kol gali patys pradėti važinėti tai kad reikia gerų tiltų ir gatvių kurie atlaikytu tokius automobilių srautus paliekam pėstiesiems prekybcentrius kurių vis daugėja galite ten šlifuoti tas gatves

Man

bent tiek smagu kad Klaipėdos transporto pllėšikai dabar morka graužia vietoj pelno sėmimo. Pravažiavimas buvo labai brangus, lengvatos juokingos, autobusai apgailėtini tai ir nubaudė Dievulis. Už gobšumą ir sąžinės neturėjimą. Nebent..nebent mūsų savovaldybė savo sėbrams tyliai moka kompensacijas už nuostolius, t.y. keleivių srauto nebuvimą. Nenustebčiau. Kiek teko patirti niekšai tyliai ciniškai nedirba visuomenei kuri yra tiesioginis jų darbdavys o į akis meluoja kad viskas tvarkoj ir net slepia tokią veiklą. Net rodant į faktus pirštu.. ,,Kiaulių akys dūmų nebijo"?

to to to jep

Kurie kamščiai isisprestu? Autobusai per galvas eina o lengveji automobiliai oru sklandys? Tu baik gerti viena karta:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS