Po skandalo N. Puteikis: kiek pinigų iš gyventojų buvo paimta taikant depozito mokestį? | kl.lt

PO SKANDALO N. PUTEIKIS: KIEK PINIGŲ IŠ GYVENTOJŲ BUVO PAIMTA TAIKANT DEPOZITO MOKESTĮ?

Buvęs Seimo narys Naglis Puteikis buvo sulaikytas policijos, kai su prekybos centro apsaugos darbuotojais kilo konfliktas prie taromato. Politikas aiškino, kad taromatas nepriėmė 20-ies tuščių butelių, o štai prekybos centro darbuotojas tvirtino, kad N.Puteikis į taromatą sukišo butelius su padirbtais depozito lipdukais.

Klausimai dėl taros

Incidentas nutiko pirmadienį, prieš vidurdienį. Policija į prekybos centrą "Norfa", esantį Vilniuje, buvo kviesta dėl smulkios vagystės.

"Akvarelės studija "Barkodai". Nemiegu, naktimis "barkodus" piešiu, labai sunku, akvarelė išsilieja. Po to policiją kviečia", – į dienraščio "Klaipėda" žurnalistų skambutį atsiliepė N.Puteikis.

Klaipėdietis aiškino, kad informacija viešumoje pasirodė be jo komentaro, tad visas incidento smulkmenas jis žada pateikti ketvirtadienį rengiamoje spaudos konferencijoje.

Į ją dabartinis Seimo nario Petro Gražulio padėjėjas žada atsinešti to paties gėrimo butelį, kurio nenorėjo priimti taromatas.

Ne dėl dviejų eurų čia klausimas. Kiek pinigų iš gyventojų buvo paimta taikant depozito mokestį?

"Parodysiu tuos daiktus, visi galės pamatyti. Kaltė yra gamintojų ir prekybininkų. Į prekybą paleidžiama tara, kurios nepriima taromatai. O užstatą tai paima. Kuo čia aš dėtas? Nukentėjo juk dešimtys tūkstančių žmonių, kurie taip pat pirko. Aš tik degtinę geriu. Nesakysiu, koks ten gėrimas buvo", – aiškino N.Puteikis.

Atsiėmė už viską

Vyras tikino, kad į taromatą sėkmingai pridavė 70 vienetų taros. Už butelius gavo septynis eurus.

Policijai buvo paskambinta tik tada, kai, pasak buvusio Seimo nario, su apsaugos darbuotoju kilo žodinis konfliktas.

Naglis Puteikis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Apsauga iškvietė policiją, o ši stojo į prekybos centro pusę. Viskas, kas buvo parašyta viešoje erdvėje, iš tiesų įvyko atvirkščiai. Kai pradėjau reikšti pretenzijas, man iškvietė policiją. Apsaugos darbuotojai pareiškė, kad čia ne jų reikalas. Kol laukiau policijos, apsaugos darbuotojas į šuns dienas dėjo valdžią. Atsiėmiau už viską – ir už pensijas, už kelius, už jų siaurinimus, už stažo mažinimą ir už mažą jo algą. Teko stovėti ir klausytis", – pasakojo N.Puteikis.

Jis teigė, kad jis policijos automobilyje išbuvo pusantros valandos.

"Policininkai vis kažkam skambino. Jie tepasakė, kad negali manęs paleisti, surašę įspėjimą. "Varanoke" bent jau tualetus galėtų įrengti. Arba galėtų duoti pieštukų, galėčiau darbą pratęsti", – ironizavo N.Puteikis.

Už ką bus baudžiamas, N.Puteikis sakė nežinantis.

"Juk nagrinėjimo nebuvo. Policininkas pareiškė, kad medžiagą perduos tyrėjai, ši aiškinsis. Viskas. Esą tuomet galėsiu pateikti įrodymus. Bet kai perskaičiau internete antraštes, supratau, kad įrodymų niekam nebereikia. Toks gyvenimas", – kalbėjo N.Puteikis.

Kažkas vagia milijonus?

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis tikino, kad policijos pareigūnai į prekybos centrą iškviesti apsaugos darbuotojų.

"Kas ten nutiko, reikia klausti apsaugos darbuotojų. Pradėtas tyrimas dėl vagystės pagal Administracinių nusižengimų kodekso108 straipsnį", – patikslino R.Matonis.

Šis straipsnis byloja, kad už smulkią vagystę, sukčiavimą, turto pasisavinimą ar iššvaistymą gresia bauda nuo 90 iki 400 eurų.

"Dabar jau įsižeidžiau. Ne dėl dviejų eurų čia klausimas. Kiek pinigų iš gyventojų buvo paimta taikant depozito mokestį? Dabar jau aš skaičiuosiu. Jei jau aš vagis, tai laikykitės. Administratorius veda statistiką, kiek taros parduota ir kiek jos sugrąžinta. Įtariu, kad nulis vienetų sugrąžinta. Tai reiškia, kad kažkas milijonus kraunasi", – niršo N.Puteikis.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

Jo

Dar prieš pastatą t t aromatus buvo aiskinama( gal žmonės jau pamiršo), kad ne visą tarą bus priimama ir prekybcentriai tikisi, kad ne visą ją atnrs. Sutaupyta suma bus skiriama taromata aptarnavimui, jų pirkimui ir priežiūrai. Nemanykite, kad taromata nukrito veltui iš dangaus. Jie kainuoja, ir brangiai. Norit patogumo jais naudotis turit, ponai, mokėti. Jei tokia tvarka nepatinka, galime grįžti prie taros supirkimo budelių. Kokių 2-3 visame mieste.

Taip

Ir aš susidūrusi su problema, kaip taromatai neima taros! O depozitas tai sumokėtas! Kažkas kraunasi milijonus!

Efa

Na va ir islenda ylos is maiso .....tik gal nereikia tyciotis is zmogaus kuris tai paskelbe ....saunuolis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS