Po skundo – nušalino rinkimų apylinkės komisijos pirmininką | kl.lt

PO SKUNDO – NUŠALINO RINKIMŲ APYLINKĖS KOMISIJOS PIRMININKĄ

Po to, kai Klaipėdos miesto Žaliakalnio rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas Vitalijus Jakobčiukas elektroniniame dienyne paragino mokinius ir jų tėvus balsuoti už vieną iš kandidatų į merus, jis buvo nušalintas nuo šių pareigų.

Tik prasidėjus išankstiniams rinkimams antrajame ture, Klaipėdos rinkimų apygardos komisija gavo skundą, kad Žaliakalnio mokyklos vadovas V.Jakobčiukas, kuris yra ir Žaliakalnio rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas, elektroniniame dienyne agitavo balsuoti už vieną iš kandidatų į merus.

Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas tikino, jog tai rimtas pažeidimas, nes rinkimų apylinkių komisijų nariai, jau nekalbant apie jų vadovus, įsipareigoja būti apolitiški ir pasižada neskleisti, neplatinti ir kitaip neviešinti politinės agitacijos kurio nors kandidato naudai.

V.Jakobčiukas šį pasižadėjimą sulaužė. Todėl trečiadienį Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos tarybos posėdyje nuspręsta Žaliakalnio rinkimų apylinkės komisijos pirmininką nušalinti nuo pareigų. Vietoj jo paskirta socialdemoktarų deleguota Laura Zubrickaitė, kuri prieš tai buvo šios apylinkės komisijos sekretorė.

„Tik gavę šį skundą, nusprendėme šalinti rinkimų apylinkės komisijos pirmininką. Jis pats mūsų sprendimui pritarė, kaltę pripažino. Labai keista situacija, pirmąkart toks atvejis, kai dėl politikavimo tenka nušalinti komisijos vadovą. Juolab V.Jakobčiukas penktą kartą dalyvauja rinkimų apylinkės komisijos veikloje, pastaruosius trejus rinkimus jis buvo šios komisijos pirmininku. Tai išties labai kruopštus ir atsakingas žmogus, todėl šis incidentas nustebino“, – neslėpė A.Gritėnas.

Kol kas Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) svarsto dar vieną skundą dėl vieno iš kandidato į merus dalyvavimo pilietiškumo pamokoje. Politinė agitacija švietimo įstaigose taip pat draudžiama. Sprendimą dėl šio nusižengimo turi priimti Švietimo ministerija kartu su VRK.

Ketvirtadienį toliau vyksta išankstinių mero rinkimų antrasis turas. Trečiadienį, pirmąją rinkimų dieną, Klaipėdos savivaldybėje balsavo 1120 rinkėjų, kiek mažiau nei pirmajame ture, o šiandien iki 11 val. savo balsą už pasirinktą kandidatą jau atidavė 268 rinkėjai.

Pirmajame ture per dvi dienas išankstiniuose rinkimuose balsavo 2,3 tūkst. balso teisę turinčių piliečių.

Vakar prasidėjęs išankstinių merų rinkimų antrasis turas vyksta ir šiandien nuo 8 iki 20 val. savivaldybės patalpose, Liepų g. 11.

Penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose. Klaipėdos mieste, kaip ir visur kitur, išankstiniuose rinkimuose gali balsuoti visos Lietuvos savivaldybių rinkėjai.

Balsuojant iš anksto, būtina turėti asmens dokumentą, tinka ir vairuotojo pažymėjimas, ne tik pasas ar asmens tapatybės kortelė.

Iš anksto paprastai balsuoja tie asmenys, kurie turi susiplanavę savaitgalį, bus išvykę ir negalės ateiti balsuoti rinkimų dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Klaipėdietė

Žmonės kiaulės,rašo nežinodami,juk vieni kitiems gatavi snukius apdaužyti.

aišku, už ką agitavo

Čia gi liberalų bruožas ir tradicija: meluoti, išsisukinėti, apgaudinėti, netesėti, nesiklausyti ir t.t.

zmogus

Tik per etatini elektorata trubaduras gali but isrinktas, samonigi zmones dar 4 metu stagnacijos tikrai nenori, klausimas kuriu bus daugiau....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS