Po suvalgytų pietų – į ligoninę: mokyklos valgykloje apsilankė tikrintojai | kl.lt

PO SUVALGYTŲ PIETŲ – Į LIGONINĘ: MOKYKLOS VALGYKLOJE APSILANKĖ TIKRINTOJAI

Po suvalgytų pietų mokykloje į ligoninę patekusio pirmokėlio mama kreipėsi į Maisto ir veterinarijos tarnybą, prašydama patikrinti valgyklą. Tyrimų rezultatų dar laukiama.

Portalas jau rašė, kad rugsėjo 30-ąją „Gabijos“ progimnazijos pirmokas pateko į ligoninę, vaikas viduriavo, jam pakilo temperatūra. Mažasis pacientas buvo gydomas antibiotikais.

Berniuko mama gulėjo ligoninėje kartu su sūnumi.

Po kelių dienų laboratorijoje paimtas tepinėlis išaugino tam tikrą bakteriją, kuri nesukelia žarnyno infekcijos, bet nuo jos žmonės, ypač vaikai, gali sunegaluoti.

Specialistai teigia, kad tokios bakterijos dauginasi blogai termiškai apdorotame maiste, jas gali platinti graužikai ir kiti naminiai gyvūnai, kurie turi kontaktą su maisto produktais.

Paėmėme aplinkos plovinius, termiškai neapdorotų naudojamų produktų ėminius.

Tuo pat metu socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Gabijos“ progimnazijos mokinių mamos dalijosi savo patirtimi, nemažai moterų tikino, kad ir jų vaikams panašiu laiku buvo pakilusi temperatūra, jie viduriavo, o kai kurie vėmė.

Tiesa, į ligoninę nepateko nė vienas. Negalavimas baigdavosi taip pat greitai, kaip prasidėjęs.

Grįžusi iš ligoninės berniuko mama kreipėsi į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamentą. Skundo ėmėsi ir savaitės viduryje mokyklos valgykloje apsilankė tarnybos patarėjas Virgilijus Liepinis.

„Paėmėme mėginius, žiūrėsim, ką jie parodys. Mikrobiologinio tyrimo rezultatų galima tikėtis pirmadienį. Kitų panašių skundų pastaruoju metu nebuvome gavę. Tikrindami valgyklą nieko, kas galėtų byloti apie produktų kontaktą su graužikais, nematėme. Paėmėme aplinkos plovinius, termiškai neapdorotų naudojamų produktų ėminius“, – pasakojo V. Liepinis.

Šią savaitę internetu bendraujančios mamos toliau dalijasi, kada ir kokiomis aplinkybėmis jų vaikai sunegalavo.

Tačiau komentatoriai reiškia ir kitokias nuomones. Kai kurios mamos linkusios dėl mokinių negalavimų kaltinti pačius vaikus. Esą jie valgo kas pakliuvę, dalijasi atsineštu ar nusipirktu maistu, neplauna rankų.

Mamos paminėjo ir tą faktą, kad bene prieš metus vaikai prieš pietus primygtinai buvo prašomi plauti rankas, po to sunegalavusiųjų gerokai sumažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Jelena

Gruste maitina vaikus? Svarbu, laimeti konkursa... o koks bus maistas? Kokybe? Kiek jau buvo skundu? Reakcijos nera

Aaa

Tikrinti kas gamina ir pristato

Mama

Maitinimo istaigose tiek mokyklose dirba atsiusti is darbo birzos , nuprausti ,aprenkti iki pirmo atlyginimo.Nuo to ir prasideda ligos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS