Po vairuotojų skundų dėl sugadintų padangų – kelininkų atsakas | kl.lt

PO VAIRUOTOJŲ SKUNDŲ DĖL SUGADINTŲ PADANGŲ – KELININKŲ ATSAKAS

Klaipėdiečiai, šią savaitę kelyje į Dituvą sugadinę automobilių padangas, skundais užvertė kelininkus. Šie paaiškino, kad žala vairuotojams bus atlyginta.

Siuntė laiškus

Teisybės daugybė vairuotojų ieškojo įvairiais būdais.

Žmonės skundus registravo policijoje, siuntė raštus įmonei „Kelių priežiūra“, į kelio valdytojus kreipimąsi rašė net socialiniuose tinkluose.

„Mes, Klaipėdos miesto bei rajono gyventojai, jau nebežinome, kur kreiptis dėl kelio Nr. 141 ruožo nuo Jakų žiedo iki Rimkų g. viaduko pasibaisėtinos būklės“, – taip feisbuke viešą kreipimąsi pradėjo vienas nukentėjusiųjų.

Kelio ruožas tarp Jakų ir Rimkų priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Direkcija numačiusi šio kelio rekonstrukciją, kuri turi prasidėti pavasarį.

Dešimtys nukentėjusiųjų

Kelio ruožą prižiūrinčios įmonės „Kelių priežiūra“ Kelių priežiūros ir statybos departamento direktorius Algminas Šmitas atsakė, ką nukentėjusieji turėtų daryti.

„Įmonė „Kelių priežiūra“ deda visas pastangas, kad situacija būtų maksimaliai valdoma. Šiandien pradeda veikti karšto asfalto gamykla Kuršėnuose, todėl taikysime tinkamesnes ir ne tokias laikinas technologines priemones, nes įprastos jau nebetinkamos“, – paaiškino A. Šmitas.

Šiandien pradeda veikti karšto asfalto gamykla Kuršėnuose, todėl taikysime tinkamesnes ir ne tokias laikinas technologines priemones, nes įprastos jau nebetinkamos.

Jis pripažino, kad kelias Nr. 141 yra itin prastos būklės ir duobės gali susidaryt bet kuriuo paros metu.

Po skundų lavinos kelininkai darbą šiame ruože organizuoja dviem pamainomis.

„Tai lemia plyšių tinklai bei agresyvūs užšalimo ir atšilimo ciklai. Taip pat turime žinių, kad yra pasirašyta rangos darbų sutartis ir pavasarį planuojama sutvarkyti kelio dangą. Darbai planuojami ruože nuo 222,6 km iki 227,2 km. Vairuotojai, patyrę nuostolių, kreipkitės elektroniniu paštu į įmonę „Kelių priežiūra“, pateikdami padarytos žalos reikiamus dokumentus – nuotraukas, eismo įvykio deklaracijas, žalų dydžio nustatymo ir įvertinimo dokumentus. Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos“, – patikino A. Šmitas.

Vairuotojai skaičiuoja, kad sausio 23-iosios rytą automobilių padangas šiame kelyje prakiurdė 17 automobilių. Dar kelios mašinos prakiurdytomis padangomis buvo užfiksuotos ir sausio 25 d. rytą.

Įmonė „Kelių priežiūra“ pranešė, kad šiame kelyje išdaužos jau buvo tvarkomos sausio 10, 15, 18, 19, 23 ir 24 d.

„Reguliari priežiūra bus tęsiama ir toliau, vidutiniškai kas vieną–tris dienas. Deja, tam tikruose ruožuose danga stipriai nusidėvėjusi, tad kol kas taikome laikinus tvarkymo sprendimus, o pasibaigus sezonui bus pereita prie ilgalaikių darbų“, – dienraštį informavo įmonės atstovai.

Algminas Šmitas. Redakcijos archyvo nuotr.

Skaičiuoja duobes

Klaipėdiečiai apie uostamiestyje atsivėrusias duobes keliuose aktyviai praneša savivaldybei.

Vien per dvi dienas savivaldybės tinklalapyje registruota daug skundų dėl duobių gatvėse.

Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Sandra Dabrienė tikino, kad duobės, atsirandančios gatvėse nutirpus sniego ir ledo dangai, – kasmetis reiškinys, kurio sunku išvengti.

„Bet kokie didesni temperatūrų pokyčiai ir drėgmė didina asfalto dangos plyšius ir įtrūkimus, kurie, veikiami transporto srautų, plečiasi labai sparčiai. Eismo saugumui pavojų keliančios duobės gatvėse remontuojamos ir šaltuoju metų laiku. Priežiūros darbus vykdančios įmonės ir savivaldybės specialistai vykdo apžiūras, taip pat gauname pranešimų iš gyventojų telefonu, e. paštu, socialiniuose tinkluose, interneto svetainėje“, – aiškino specialistė.

Pasak S. Dabrienės, užsakymai remontuoti duobes rangovams teikiami nedelsiant.

„Šaltuoju metų laiku, kol uždarytos karšto asfalto gamyklos, paprastai iki kovo mėnesio, duobės tvarkomos šaltu asfaltu. Dar viena problema – dėl požemio tinklų defektų po žiemos atsirandančios smegduobės. Jos paprastai atsiranda ties tinklų šuliniais arba virš linijų, kai pažeidžiama ne tik asfalto danga, bet atsiranda ir gilios įgriuvos išplovus gruntą. Bet kokiu atveju gyventojai gali kreiptis į savivaldybę, įgriuvos paženklinamos, kreipiamės į tinklų savininkus ir kartu sprendžiame problemą“, – tikino savivaldybės darbuotoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

> Klaipėdietis

Kaip ten tas mašinas platina? :DDD

Tautos balsas

Sodinti reikia, o ne liežuviais malti.

Absurdas

Siais laikais kelininkams beveik kiekviename mieste vadovauja dar zali patcukai kurie nežinia kaip pateko i siuos postus, bet svarbiausia, kad jie supratimo neturi apie darba, sninga nrvslo laukia kūl masinos istaskys sniegas nuo kelio, po to kazkokiu skysčiu palieka ir viskas. O pinigai kurie skirti keliams valyti jau vasara istaskyti buna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS