Poilsiautojų Klaipėdoje laukia pokyčiai | kl.lt

POILSIAUTOJŲ KLAIPĖDOJE LAUKIA POKYČIAI

Uostamiestyje ruošiamasi statyti draudžiamuosius kelio ženklus, kurie būtų skirti kemperių poilsiautojams. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į atvejus, kai iš užsienio atvykę keliautojai savo namelius ant ratų statosi ne tam skirtose vietose, o automobilių stovėjimo aikštelėse šalia prekybos centrų ar kitur.

Statyti bet kur draudžiama

Anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, tokios situacijos tampa keblios dėl kelių priežasčių.

„Matome, kad kemperiai naudojasi visomis parkavimo aikštelėmis. Tose aikštelėse jie gyvena savo gyvenimą. Vadinasi, atsiranda ir šiukšlių, kurias išmeta tose vietose. Kitas dalykas – nakvoti tokioje aikštelėje gali būti nesaugu, gali visko atsitikti. Paskui formuosis bendra nuomonė, kad nesaugu pačiame mieste“, – svarstė pašnekovė.

Jei poilsiautojai susidurs su nemaloniomis situacijomis nakvynės metu, į Klaipėdą gali ir nebegrįžti, o tai vietos turizmui nebūtų palanku.

„Kemperius nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose galima statyti tik kemperiams numatytose vietose, kempinguose. Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklės draudžia statyti palapines ir kemperius tam tikslui nenustatytose ir neįrengtose vietose Kuršių nerijos nacionaliniame parke, išskyrus oficialiuose kempinguose“, – tikino Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos viešųjų ryšių specialistė Diana Rakauskaitė.

Iš miestiečių kol kas jokių nusiskundimų negavome.

Pareigūnai netikrina

Pažymima, kad Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai netikrina prekybos centrų aikštelių.

„Apsistoti poilsiui miškuose ir kūrenti laužus galima tik įrengtuose viešojo naudojimo poilsio objektuose. Nakvynei gamtoje (pvz., statyti palapines, kemperius) svarbu rinktis poilsiavietes, atokvėpio vietas, stovyklavietes, kempingus, kitus rekreacinės paskirties inžinerinius statinius. O laužus kūrenti – tik atitinkamai pažymėtose laužavietėse“, – priminė Aplinkos apsaugos departamentas.

Stovyklautojams internete prieinamas Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos poilsiaviečių ir stovyklaviečių žemėlapis, kuriame žymimi ir kemperiai bei Valstybinių miškų urėdijos poilsiaviečių ir stovyklaviečių žemėlapis.

Komisija sprendimui pritarė

Siekiant užkirsti kelią kemperių statymui bet kur mieste, bus statomi apie tai įspėjantys kelio ženklai.

„Buvo Saugaus eismo komisijos posėdis, kuriame vienas klausimų – dėl draudžiamų ženklų kemperiams statymo paplūdimiuose. Saugaus eismo komisija pritarė, dabar turės būti mero arba mano įsakymas dėl ženklų pastatymo. Iš miestiečių kol kas jokių nusiskundimų negavome, bet esame girdėję, kad vis dėlto keliautojai pasistato kemperius, ypač „Studlendo“ aikštelėje. Visos prekybos centrų aikštelės turi ženklus, kad nakties metu draudžiama stovėti, tad šitoje vietoje jie patys reguliuoja“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Jis užsiminė, kad netoli vandens autobusų stovėjimo vietų taip pat buvo pastebėtas poilsiautojų kemperis, tačiau baudos dėl stovėjimo toje vietoje negavo. Ateityje situacija gali keistis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Benas

Valdžia, bet kuri nekonkretizuojant, sugeba tik du dalykus: drausti ir apiplėšinėti žmones. o kad spręsti iškilusiais problemas jiems nepakanka nei kompetencijos nei sugebėjimų. Lengviau drausti, o dar naudingiau - bausti. Tuo viskas ir pasakyta.

o jei

O jei atvažiuosi su bele kokia lengvaja, džipu ar kita auto ir iš bagažinės išsitraukęs kėdes, staliukus sėdėsi, ilsėsies, papietausi - tai jau čia viskas gerai? Draudimus galvojat, kuriat, tik logikos tai nėra, bet jums tai būdinga, taip parodot, kaip yra nelaukiami turistai, svečiai, keliautojai Klaipėdoje. Tai statykit daugiau šiukšlių dėžių, valykit teritorijas papildomai, ne tik kas ketvirtą kartą. Per daug sudėtinga????

Romenai

Visgi p.Romena, atsakinga už turizmą, o šneka kaip untiturizmo agentė :) Mano manymu nereikia skaitytojų laikyti kvailiais, Kempingas Giruliuose turbūt priklauso turizmo informacijos centrui. P. Romenai reik parodyt, kad kempingas gyvas. O kaip parodysi, pritrauksi renginiais turistus? Infrastruktūra? Inovatyviom idėjom? - Ne, lengviau sustatyt ženklus ir tikėtis, kad taip kempingas pagerins savo užimtumo rodiklius. Greičiau Vaitkus visus šluotų lauk, nu miesto tamsuolių mąstymas tai kaip sovietų laikais. Taip beje miestas ir atrodo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS