Policijos darbas – ir melstis? | kl.lt

POLICIJOS DARBAS – IR MELSTIS?

Šios savaitės pradžioje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai meldėsi Šilinės atlaiduose. Visa tai vyko darbo dieną darbo metu.

Tądien pareigūnai meldėsi kartu su kitų tarnybų darbuotojais.

Atlaidų programa skelbė, kad maldomis prašyta malonės siekti vienybės su visais, kad nė vienas nesijaustų atstumtas, kad teisėsaugos ir teisėtvarkos darbuotojai būtų tiesos ir gėrio liudytojai, melsta Dievo pagalbos teisėsaugininkams, kad nesutapatintų žmogaus su jo padarytu nusikaltimu.

Atlaiduose dalyvavo komisariato ir kai kurių padalinių vadovai, atstovė spaudai, eilinių pareigūnų – vos keli.

Tuo metu susisiekti su policijos pareigūnais telefonu nebuvo jokios galimybės.

Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad Konstitucijoje yra įtvirtinti valstybės ir bažnyčios atskirumo, valstybės neutralumo ir pasaulietiškumo principai.

Lietuvos valstybė ir jos institucijos pasaulėžiūros ir religijos požiūriu yra neutralios.

Tai reiškia valstybės ir tikybos sričių, valstybės ir bažnyčių bei religinių organizacijų paskirties, funkcijų ir veiklos atribojimą.

Pareigūnai darbo metu vyksta ne tik į Šilinės atlaidus, jie taip pat dalyvauja ir Žemaičių Kalvarijos atlaiduose, kurie įprastai vyksta liepos mėnesį.

Už tai, kad pareigūnai teisingai ir sąžiningai atliktų savo pareigą, – darbo metu meldžiamasi dukart per metus.

Socialinio tinklalapio "Facebook" Klaipėdos apskrities policijos nuotr.

Panašiai kaip per atlaidus, didelis būrys pareigūnų ne dirba savo tiesioginį darbą, o dalyvauja iškilmėse Angelų sargų dieną.

Paprašytas pakomentuoti maldas darbo metu Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis pareiškė: "Manome, kad policijos darbuotojų dalyvavimas atlaiduose nepažeidžia Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatos.

Susiklosčiusi tradicija, kad per Šilinių ir Didžiuosius Žemaičių Kalvarijos atlaidus viena diena skiriama teisėsaugos darbuotojams, kurių metu meldžiamasi ne tik už policijos pareigūnus, bet ir priešgaisrinės apsaugos, valstybės sienos apsaugos, teismų, prokuratūros ir kitų teisėsaugos institucijų darbuotojus.

Analogiškas dienas atlaiduose turi ir kitų įstaigų ar profesijų atstovai, kurie taip pat dalyvauja Mišiose. Diena, kurią meldžiamasi už teisėsaugos darbuotojus, įprastai yra darbo diena, tad pareigūnai ir darbuotojai atlaiduose dalyvauja darbo metu, savanoriškai."

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Anonimas

Viduramžių tamsybės grįžta į Lietuvą. Nenustebsiu, jei greitai bus pardavinėjamos indulgencijos ir raganas degins ant laužų.

Anonimas

O dar sako - patruliuoti nėra kam. EIKIT PATULIUOTI. GINTI. SAUGOTI. PADĖTI. O į bažnyčia sekmadienį nuvarysit, ten kada panorėsit 8, 10, 12 ar 18 val.

jooo...

Jau ir mūsuose įvestas musulmoniškas 'namazas'... Siaubakas, kai tuo sektantizmu užsiima ir policija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS