Klaipėdos vicemerė vengia pokalbio? | kl.lt

KLAIPĖDOS VICEMERĖ VENGIA POKALBIO?

Klaipėdos vicemerė Lina Šukytė-Korsakė, savivaldybių rinkimuose tarybos nario mandatą laimėjusi su partija „Laisvė ir teisingumas“, panašu, prisijungė prie naujos politinės jėgos „Nemuno aušra“. Tačiau moteris su žurnalistais vengia tiesaus pokalbio šiuo klausimu.

Radosi naujas darinys

Savaitgalį Klaipėdos piliavietėje buvo įkurta nauja partija, kurios vedliu tapo buvęs partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Socialiniame tinkle politikas įrašė, jog jis dabar yra partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas, ir gyrėsi, kad prie naujosios politinės jėgos prisijungė per 3 tūkst. žmonių.

Praėjusį savaitgalį, socialinio tinklo paskyroje politikas išplatino vaizdo įrašą, kuriame pasigyrė apie naujo politinio darinio atsiradimą.

„Šiandien yra ta diena arba tas rytas, kaip aš vadinu Nemuno aušros rytas, kada susirinko labai daug žmonių, ir pagal mūsų Politinių partijų įstatymą, daugiau kaip 2 tūkst. žmonių turi kurti (partiją – A. D.), realiai pasirašė 3 164 žmonės. Ir šiandien būtent čia, Klaipėdos piliavietėje, kuri mena labai daug istorinių įvykių, istorinių faktų, mes drąsiai galime žengti nauju keliu“, – kalbėjo R. Žemaitaitis, kuris pats ir buvo išrinktas tos partijos pirmininku.

Čia aš neatvažiavau su jumis asmeniškai pasikalbėti.

Opus politinis klausimas

BNS teigimu, tą patį savaitgalį buvo patvirtinti ir R. Žemaitaičio pavaduotojai.

Jais tapo dėl partijos lyderio posto besivaržiusi Klaipėdos vicemerė L. Šukytė-Korsakė, Šilutės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Žebelienė ir Kelmės rajono vicemeras Kęstutis Bilius.

„Šituo klausimu aš nediskutuosiu su jumis dabar, gerbiama, aš atvažiavau į Kalvystės muziejų, neturiu laiko dabar. Čia yra politinis klausimas. Čia aš neatvažiavau su jumis asmeniškai pasikalbėti“, – rėžė L. Šukytė-Korsakė, turbūt pamiršusi, kokias pareigas ji užima ir kad žurnalistai užsiima ne asmeniniais pokalbiais su valstybės tarnautojais, o dirba savo tiesioginį darbą.

L. Šukytė-Korsakė atsakymo į šį klausimą vengė ir anksčiau.

Vedlio pasisakymai nešokiravo

Per savivaldybių ir merų rinkimus šiemet R. Žemaitaitis pretendavo į Klaipėdos mero postą, bet į antrą turą nepateko, tačiau net septyni tuometės jo partijos bendražygiai tapo uostamiesčio tarybos nariais.

Nors R. Žemaitaitis po balsavimo ir buvo pirmasis sąraše, Klaipėdos tarybos nario mandato po ilgo delsimo galiausiai atsisakė ir liko Seime.

Apie R. Žemaitaitį visa Lietuva ir pasaulis šį pavasarį išgirdo po jo skandalingų pareiškimų žydų klausimu.

Tada tuometinės politiko partijos nariai Vilniuje sureagavo žaibiškai ir tuoj pat atsiribojo nuo R. Žemaitaičio kalbėjimų, ką vargu ar galima pasakyti apie klaipėdiečius.

Klaipėdos vicemerės postą užimanti, tuomet partijos „Laisvė ir teisingumas“ narė L. Šukytė-Korsakė pabrėžė, kad antisemitiniai pasisakymai tiesiog tik yra „gerbiamo Seimo nario nuomonė“.

Kaip vadinsis frakcija?

Savivaldybių rinkimuose į Klaipėdos tarybą partijos „Laisvė ir teisingumas“ sąraše kartu su R. Žemaitaičiu buvo 47 kandidatai.

Remiantis jų anketomis, kurias pretendentai pateikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, tik septyni politikai iš viso šio sąrašo oficialiai priklausė partijai „Laisvė ir teisingumas“, du nieko nepažymėjo, o likusieji 38 patvirtino nepriklausą jokiai partijai.

Taip jau nutiko, kad po rinkimų Klaipėdos tarybos frakciją „Laisvė ir teisingumas“ sudaro vien nepartiniai tarybos nariai, įskaitant ir frakcijos pirmininką Vidą Karolį.

Ar klaipėdiečiai prisijungė prie R. Žemaitaičio naujai įkurtos partijos? Partijos vicepirmininkė L. Šukytė-Korsakė neatskleidė.

Todėl neaišku, ar Klaipėdos taryboje veikianti frakcija „Laisvė ir teisingumas“ ir toliau išlaikys šį pavadinimą, ar vadinsis kaip nors kitaip.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Nuomonė

Nemuno aušros Korsakė bijo prasižioti, ne žino savo išprusimo lygį. Ko gero Žemaitaitis liepė nešnekėti ir nerodyti jai savo durnumo. O, kita vertus, ką ji gali protingo ir į temą pasakyti? Taigi, klaipėdiečiai išsirinko korsake, barmene ir kitus panašius, tai ir džiaukitės...

Vaitkus

save tiesiog ,,degina'' mero pareigose o nususe pralaimejusiu partiju šunys su visais juos palaikančiais nevykėliais vis loja ir loja. Nikaip negal susilaikyt neikande Nėsvarbu ka nėr už ka

žemaičiui assilui

O iš kur tu, durnelii, žinai, koks yra meras?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS