Premjerė: sprendimas dėl Rusijos laivų draudimo jūrų uostuose – suderinus su EK | kl.lt

PREMJERĖ: SPRENDIMAS DĖL RUSIJOS LAIVŲ DRAUDIMO JŪRŲ UOSTUOSE – SUDERINUS SU EK

Europos Komisijai svarstant uždrausti laivams su Rusijos vėliava atvykti į Bendrijos jūrų uostus Lietuvos Vyriausybė kol kas atidėjo sprendimą neleisti Rusijos laivams įplaukti į Klaipėdos uostą, pranešė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Yra žinoma, kad Europos Komisija ruošia europinio sprendimo projektą. Jeigu europinis sprendimas bus priimtas greitai, tai tuomet nacionalinio sprendimo čia nereikės. Jeigu dėl jo bus didesnių diskusijų, tai mes pasiderinę su kaimynais, kaip ir buvo su aviacija, tada pasiūlysime priimti tą sprendimą greičiau. Esame iš principo jį susiderinę“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis kiek anksčiau trečiadienį sakė, kad draudimas Rusijos ir su ja susijusiems laivams įplaukti į jūrų uostus derinamas su kitomis Baltijos jūros šalimis ir Europos Sąjunga. 

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis taip pat sako, kad jūrų uostų uždarymas didesnį efektą duotų, jei tai būtų bendra ES pozicija.

Anot M. Skuodžio, sprendimas dėl draudimo Rusijos laivams įplaukti į Klaipėdos uostą įsigaliotų ne iš karto, nes laivams reikia suteikti laiko pasiruošti.

M. Skuodžio žiniomis, sausį ir vasarį Klaipėdoje lankėsi apie 20 laivų su Rusijos vėliava. Uosto direkcijos duomenimis, jie gabeno įvairius krovinius.

Trečiadienį Klaipėdos uoste buvo vienas laivas su Rusijos vėliava – remontui atvykęs „Murman 2“.

Gairės: Klaipėdos uostas, karas Ukrainoje, Rusijos laivai, Draudimas, Ingrida Šimonytė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS