Pribloškė vaizdai Kretingos parke: medžiuose – svastikos | kl.lt

PRIBLOŠKĖ VAIZDAI KRETINGOS PARKE: MEDŽIUOSE – SVASTIKOS

Kretingiškius pribloškė savaitgalį Pastauninko parke aptikti vaizdai – kažkas peiliu medžių kamienuose išskaptavo svastikas ir keistus užrašus.

„Šviežiai padirbėta, kiek seniau vaikščiojome, nebuvo matyt tokių dalykų. Ko gero tai – paauglių darbelis. Liūdna. Kam pranešti? Be to, suoliukas vienoje vietoje irgi išrautas“, – taip socialiniame tinkle po nuotraukomis parašė vandalų paliktus vaizdus fotografavę kretingiškiai.

Gyventojai svarstė, gal reikėtų parke įrengti vaizdo kameras?

Pastaruoju metu buvo kiek ramiau, bet kartkartėmis kažkam nagai niežti.

„Negi parkelis sutvarkytas vandalams niokoti? Kameros nieko nepadėtų, patys žmonės turi imtis tvarkos ir nebūti abejingi“, – pastebėjo gyventoja.

Kretingos miesto seniūnė Gintarė Liobikienė pripažino, kad kurį laiką parke buvo tvarka, nors anksčiau ir fiksuoti vandalizmo atvejai.

„Pastaruoju metu buvo kiek ramiau, bet kartkartėmis kažkam nagai niežti. Tai šiukšlinę, tai suoliuką išrauna. Dabar nusprendė, kad medžius reikia pagražinti. Neuždažysi juk, nieko padaryti negalime. Kažkokia iškreipta saviraiška“, – pastebėjo G. Liobikienė.

Gintarė Liobikienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Seniūnė vylėsi, kad viešumas galbūt padės surasti vandalus.

„Žmonės nuotraukas patalpino socialiniame tinkle. Gal pavyks susekti, kas čia tokie taip pasidarbavo. Yra buvę atvejų, kai po vandalizmo atvejų paviešinimų, atsirasdavo liudininkų. Esame ir kaltininkus taip išaiškinę“, – pasakojo seniūnė.

Seniūnė prisiminė, kad anksčiau svastikų buvo aptikę ir ant akmenų.

„Ant akmens gali dažus bent nuvalyti. O nuo medžio nepašalinsi, neišgremši juk. Parke pernai pasodinome 500 krūmų ir medžių. Jau ir spėjo Pastauninko parke išvogti keturias lanksvas. Žmonėms nesvarbu ką, svarbu paimti“, – stebėjosi seniūnė.

Pastauninko parkas – viena didžiausių žaliuojančių erdvių mieste. Parkas suformuotas buvusiose pranciškonų vienuolyno žemėse ir užima 18 ha plotą.

Prieškario laikotarpiu, užtvenkus Pastauninko upelį, čia suformuoti du tvenkiniai. Kažkada vienuoliai juose veisė žuvis.

Šalia parko ar jo teritorijoje rasti galima ne vieną istorinį pastatą – malūną, Lurdo grotą, Šv. Antano rūmus, senąsias kapines.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Paulius Trakys

Ten as ta siuksline su draugu islauzem, buvo smagu bet mes ruosiames apipiesti nauja skate parka, laikykites

Alytuje

NE gal reikėtų, kameros.

bigcatwar

..a kur ziuri ziomos gamtininkai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS