Prie jūros – rinkliava už stovėjimą | kl.lt

PRIE JŪROS – RINKLIAVA UŽ STOVĖJIMĄ

Nuo gegužės 1-osios, sekmadienio, klaipėdiečiams ir miesto svečiams, automobiliais atvažiavusiems į pajūrį, reikės nepamiršti susimokėti už jų stovėjimą. Prie paplūdimių įrengti parkomatai jau ims veikti visam vasaros sezonui. Kaip ir kasmet, rinkliava pajūryje bus renkama iki rugsėjo 15-osios.

Rinkliavą privalu mokėti visame Klaipėdos miesto pajūryje – Melnragėje, Giruliuose, Smiltynėje.

Viešoji įstaiga "Klaipėdos keleivinis transportas" nurodė, kad parkavimo laikas Smiltynėje apmokestinamas nuo 8 iki 22 val., o Melnragėje ir Giruliuose – nuo 8 iki 20 val.

Už stovėjimą Smiltynėje teks susimokėti raudonosios zonos tarifu, o Melnragėje ir Giruliuose bus galima rinktis stovėjimo vietą geltonojoje arba žaliojoje zonoje.

Taip pat nuo gegužės 1-osios bus apmokestinamas ir automobilių statymas Klaipėdos rajono teritorijoje esančioje Karklės gyvenvietėje ir jos prieigose.

Paskutinę balandžio dieną, šeštadienį, parkavimas prie jūros dar bus nemokamas. Tačiau klaipėdiečiai raginami nepamiršti, kad atvykę sekmadienį už mašinų stovėjimą susimokėti jau privalės.

Aikštelėje prie Olando Kepurės tarifas – vienas euras už valandą, prie "Žilvičio" stovyklavietės – 60 centų, kitose Karklės teritorijose – 30 centų už valandą.

Bus pasikeitimų ir pačiame uostamiestyje. Miesto centre apmokestinimo režimas keičiamas geltonojoje zonoje Piliavietės aikštelėje ir Poilsio parko prieigose, taip pat ir visoje raudonojoje zonoje. Čia rinkliavą mokėti bus privaloma kiekvieną dieną nuo 8 iki 22 val.

Paskutinę balandžio dieną, šeštadienį, parkavimas prie jūros dar bus nemokamas.

Tačiau klaipėdiečiai raginami nepamiršti, kad atvykę sekmadienį už mašinų stovėjimą susimokėti jau privalės.

2020-aisiais apie privalomą mokėjimą už automobilių stovėjimą daugiau nei dviem šimtams vairuotojų priminė kontrolieriai.

Vieni apie rinkliavą iš tiesų pamiršo, kiti – tiesiog ignoravo, o kai kurie buvo padarę ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų – statė automobilius neleistinose vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

vis dar yra norinčiųjų stovėti?

pėstute viskas pasiekiama kraukite savo š..., brokuotas mergas katrų niekas nenori pakrypusius diedus kurių niekas nenori prižiūrėti ir godžias senes pas save po lanagais

manau

Kontrolieriai kažkodėl tai nevažiuoja visuomeniniu transportu. Jiems perkami automobiliai, Nors atvirai deklaruojama, kad visuomeninis transportas nerealiai patogus. Stovėjimas galėtūų pigti 30-50%

Anonimas

Lietuvos banditu ir fasistu valdzia reikia saudyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS