Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena | kl.lt

PRIEŠ VELYKAS – KRYŽIAUS KELIO EISENA

Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prieš Velykas.

Procesija prasidės 15 val. nuo Kristaus Karaliaus bažnyčios Bokštų gatvėje ir judės iki Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios.

Iš viso bus einama 14 stotelių. Kiekvienoje jų buvo prisimenama Jėzaus kančia – kaip jis, nešdamas kryžių, suklupo, kaip smurtavo kareiviai, kaip prie jo pripuolė motina, kaip jis buvo prikaltas prie kryžiaus ir mirė.

Planuojama, kad eisena užtruks apie pusantros valandos.

Pasak Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos referentės Godos Povilaitytės, ši tradicija uostamiestyje skaičiuoja jau apie 20 metų.

„Maždaug nuo 2003–2004 m., iki 20-ies metų tradicijai jau gali būti. Eisenoje bus savivaldybės, priešgaisrinės apsaugos, policijos atstovų, Raudonojo Kryžiaus ligoninės medikų, Vaikų ligoninės medikų, Klaipėdos universiteto bendruomenė, įvairios katalikiškos organizacijos, evangelikų liuteronų, jaunimo, Sienos apsaugos tarnybos pareigūnų“, – vardijo G. Povilaitytė.

Manoma, kad šioje eisenoje dalyvaus keli šimtai žmonių.

Pats kryžius esą nėra sunkus, tačiau bent trijų ar keturių žmonių jam nešti prireiks.

„Šiaip jis nėra labai sunkus, bet didelis. Reikia mažiausiai trijų, keturių žmonių. Skersiniai yra iš vieno ir kito krašto, dar galas. Kryžius – gal penkių, šešių metrų“, – pažymėjo G. Povilaitytė.

Kryžiaus kelio tradicija buvo nutrūkusi trejus metus dėl pandemijos, o 2023 m. vėl sugrįžo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Klaipėdiškis

Puiki akcija

.

Bepročiai....

parmazonas

Kam tos parodomosios ceremonijos,kai tauta ir taip neša konservantų užkrautą kryžių?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS